Fremtidens boligejendomme kræver adgangskontrol med høj sikkerhed og effektivitet
Hjem SIKKERHED Fremtidens boligejendomme kræver adgangskontrol med høj sikkerhed og effektivitet

Fremtidens boligejendomme kræver adgangskontrol med høj sikkerhed og effektivitet

Af Redaktionen

Boligmarkedet gennemgår lige nu en revolution, hvor fremskridt inden for flere teknologiske områder kommer tættere på hinanden for at levere en helt ny boligoplevelse for beboere og åbne helt nye muligheder for ejendomsadministratorer.

Sikkerhed og effektivitet er i højsædet i boligforeninger, flerfamilieboliger og lejlighedskomplekser.

En løsning i kernen af dette er god adgangskontrol. Særligt beboere af de yngre generationer forventer digitale oplevelser og nøglefri bekvemmelighed hvor digitale nøgler erstatter besværet mange oplever med fysiske nøgler. Ved at bruge deres smartphones til at låse eller låse op for deres døre kan beboere, gæster eller personale komme og gå uden besvær.

På den anden side leder ejendomsadministratorer efter muligheder for at øge effektiviteten, sikkerheden og reducere risikoen – samtidigt som de ønsker at forbedre boligoplevelsen for at tiltrække nye beboere. Det fører ejendomsadministrationen ind i en ny æra af muligheder, hvor fjernåbning, realtidsovervågning, fleksible adgangsscenarier, administration af beboere, besøgende og beboeres adgang samles i ét system for en mere effektiv ejendomsadministration.

Undgå besværet med fysiske nøgler

“I en boligforening er der mange fysiske nøgler, der skaber scenarier hvor boligadministrator skal låse op for beboerne, når de har mistet deres nøgler. Det sker ofte sent om aftenen eller i weekenden”, fortæller Jan Christen Danielsen, Salto Systems nordiske salgschef.

Fremtidens boligejendomme kræver adgangskontrol med høj sikkerhed og effektivitetHvis boligadministratoren ikke kan rykke ud for at hjælpe beboeren, skal der tilkaldes en låsesmed. Det er ikke bare besværligt og tidkrævende, det er også dyrt.

“Men vigtigst af alt – hvis man mister den fysiske nøgle, så går det ud over hele ejendommens sikkerhed. Mistede nøgler passer også til hoveddøren og til andre fællesarealer, og det er her, det største problem opstår”, understreger Danielsen.

Adgangssystemer for boligejendomme

Nogle boligforeninger har allerede adgangskontrolsystemer, hvor dørene er forbundet og styres via en serverløsning. Sådanne systemer kan være meget dyre at installere og drive, hvilket de fleste boligforeninger ikke har råd til. Andre løsninger er offline-baserede med f.eks. langskilte, men de kræver ofte meget administration. Den mest optimale og fleksible løsning vil altså være en kombineret online og offline løsning.

Det er på denne baggrund, at Salto Systems har udviklet en alt-i-én adgangsløsning, Salto Homelok, der fungerer både online og offline. Den omfatter både hardware og avancerede softwareteknologier som imødekommer beboernes ønske om et moderne liv uden fysiske nøgler. Det er en brugervenlig løsning, der passer til alle beboere, uanset alder. Og du vælger selv, hvis du vil åbne dørene med et nøglekort, nøglebrik, kode eller via en app på din smartphone. Den gamle fysiske nøgle kan også bruges, hvis man ønsker det, og den kan kombineres med den digitale nøgle på samme dør, hvilket gør løsningen tilpasningsdygtig og til et af de mest fleksible systemer på markedet i dag.

Effektiv ejendomsadministration og lavere driftsomkostninger

Salto Homelok strømliner driften for administratorer og ejere og forbedrer sikkerheden. Administratoren kan administrere systemet og tildele og fjerne nøgler online eller via appen på computeren, mobiltelefonen eller tabletten. Hvis en beboer f.eks. har mistet sit nøglekort, kan administratoren hurtigt sende en digital nøgle, som kan bruges via mobiltelefonen. Administratoren kan derefter slette det gamle kort fra systemet, så det ikke længere giver adgang til låsen/døren.

“Kort sagt, så er Salto Homelok en platform, der øger effektiviteten, sikkerheden og reducerer risikoen. Systemet forbedrer boligoplevelsen, samtidig med at det strømliner ejendomsadministrationen”, slutter Danielsen.

Salto Homeloks adgangskontrolplatform er desuden udviklet ved hjælp af en API-klar metode, hvilket gør at det let kan integreres med tredjepartssystemer.

EN-godkendelse og ISO-certificering

Flere af Salto Systems’ låse er både godkendt som tilbehør til døre og som mekanisk og elektronisk sikring. Saltos NEO-cylinder er EN 15684 certificeret og XS4 Original+ er EN 179, EN 1634-1 og EN 15269-3 certificeret. Disse certificeringer dækker brandbeskyttelse, elektronisk og mekanisk manipulation samt flugtveje.

Salto er desuden ISO 9001, ISO 14001 og ISO 27001 certificeret. Disse certificeringer validerer kvaliteten af Saltos produkter og sikrer også, at miljøstandarderne overholdes. Alle Saltos produkter er udviklet i Europa.

Vil du vide mere om Saltos smarte løsninger for boligmarkedet? Læs mere på hjemmesiden eller kontakt Ahlsell, eneforhandler af Salto i Danmark.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>