Hackerhus ruster sig til yderligere vækst – indsætter kendt og erfaren iværksætter som bestyrelsesformand

Danske Improsec, der tryktester og forbedrer it-sikkerheden hos en lang række danske virksomheder, har hentet it-sikkerhedseksperten og iværksætteren Ulf Munkedal ind som bestyrelsesformand og­ frontfigur.

Hackerhus ruster sig til yderligere vækst – indsætter kendt og erfaren iværksætter som bestyrelsesformand 1Målet er at bidrage med strategisk styring under den forestående vækst, og den nye bestyrelsesformand ser ingen grænser for vækstpotentialet.

Siden it-sikkerhedsvirksomheden Improsec blev etableret i 2015, er udviklingen kun gået en vej; fremad. Virksomheden har i dag mere end 20 ansatte, og kunderne tæller nogle af de største danske virksomheder inden for blandt andet den finansielle sektor, energi og forsyning, produktion, og den maritime sektor.

Nu ønsker de tre ejere af Improsec, Jakob H. Heidelberg, Claus Vesthammer og Kenni Lund, at tage skridtet videre og blandt andet indtage det europæiske marked. Derfor er virksomheden blevet til et aktieselskab, og den erfarne it-sikkerhedsmand Ulf Munkedal er hentet ind som bestyrelsesformand.

”Det er et kæmpescoop, at vi har fået en kapacitet som Ulf Munkedal ombord. Han har haft stor succes med lignende virksomheder i både Danmark og Europa og er den helt rette til at hjælpe med netop den professionalisering og vækst, vi står overfor. Ulf får en synlig og meget aktiv rolle, og hans erfaring og strategiske indsigt kommer til at gøre en stor forskel for os,” siger CEO i Improsec, Jakob H. Heidelberg.

Ulf Munkedal har siden 1997 været en af de førende eksperter i Danmark inden for it-sikkerhed, og har blandt andet skabt en sikkerhedsvirksomhed, der i 2014 blev solgt til en udenlandsk organisation. Han er i dag ’business angel’ med investeringer i en række tech-virksomheder.

”Improsec har været igennem en fantastisk udvikling og har et meget stærkt DNA. De står nu ved skillevejen mellem at være en startup til at blive en etableret virksomhed, der kan bide skeer med de helt store. Min opgave bliver at hjælpe de tre ejere med at sætte den fremtidige strategiske kurs. Cybersikkerhed bliver kun mere komplekst, og jeg ser nærmest ingen grænser for Improsecs vækstpotentiale,” siger Ulf Munkedal.

Et hus af hackere

Improsec er et uafhængigt sikkerhedshus, der udfører uvildig sikkerhedsrådgivning, herunder både offensive og defensive opgaver. Offensive opgaver kan f.eks. være testangreb på systemer, netværk eller hele virksomheder for at finde huller i sikkerheden og dermed den afledte risiko mod forretningen. Improsec hjælper desuden både danske og internationale kunder defensivt med at øge deres modstandskraft mod avancerede angribere, der for eksempel kan infiltrere en organisation og overtage administrationen af it-systemerne i jagten på løsepenge.

Mens markedet for teknisk sikkerhedsrådgivning vokser 15-20 procent årligt, har Improsec de seneste kvartaler oplevet en vækst, der er nærmere de 75 procent – også i de seneste måneder, hvor COVID-19 har ramt mange virksomheder hårdt.

”Trækket i os fra markedet er voldsomt. Det, at vi både kan angribe og ikke mindst forsvare vores kunder mod de voksende trusler fra moderne hackerangreb, har givet os en unik position i markedet. Vi føler, at vi sidder på en raket, der er klar til at flyve mod himlen, og vi kigger ind i at vokse markant både bemandingsmæssigt og geografisk,” siger CEO i Improsec, Jakob H. Heidelberg.

Et af de områder, hvor Improsec håber at bruge deres erfaring uden for Danmark, er inden for det fælleseuropæiske TIBER-samarbejde (Threat Intelligence Based Ethical Red-teaming), hvor banker og finansielle institutioner i stigende grad skal testes for at styrke deres robusthed overfor cyberangreb. Forventningen hos Improsec er, at TIBER indenfor kort tid bliver brugt indenfor andre kritiske sektorer, såsom f.eks. forsikring, pension, telco, energi og forsyning.