To eftertragtede ure af den visionære designer Gérald Genta kommer på auktion
Hjem Efter Arbejde To eftertragtede ure af Gérald Genta kommer på auktion

To eftertragtede ure af Gérald Genta kommer på auktion

Af Redaktionen

Den schweiziske designer Gérald Genta står bag nogle af historiens mest ikoniske ure, og to af de yderst eftertragtede af slagsen kommer på auktion hos Bruun Rasmussen den 29. september.

Det ene er et sjældent Audemars Piguet, der er vurderet til 600.000-800.000 kr., og det andet er et luksuriøst Patek Philippe, som er vurderet til 150.000-200.000 kr.

Garvede ur-eksperter spidser øre, når navnet Gérald Genta kommer tale. Han er nemlig blandt historiens største ur-designere og er med sin visionære formgivning manden bag nogle ikoniske ure. To af hans mest eftertragtede modeller, Audemars Piguets Royal Oak og Patek Philippes Nautilus, kommer snart under hammeren hos Bruun Rasmussen.

”Vi er begejstrede for at kunne præsentere ikke bare et, men to af Gérald Gentas designs. Det ene er en yderst sjælden Royal Oak-model, der kun er produceret i 250 eksemplarer. Blandingen af platin og titanium giver en spændende balance i urets materialevalg, som er et våget valg, hvilket også er typisk for Audemars Piguet. Nu hvor modellen har 50-års jubilæum til næste år, bliver det spændende at se, hvordan markedet reagerer på det. Om ikke andet skal man i hvert fald gøre sig den tjeneste at komme ind at se uret, da det sandsynligvis er den eneste gang, man kommer til at se det,” siger Vilhelm Islandi Bramsen, vurderingssagkyndig og leder af afdelingen for armbåndsure.

Fra Audemars Piguet til Patek Philippe: Sportsure i verdensklasse

Det ene ur er et sjældent Royal Oak, som Genta, inspireret af en gammeldags dykkerhjelm, oprindeligt designede på en enkelt nat i 1972 for Audemars Piguet. Det ottesidet ur står i dag som indbegrebet af et moderne sportsur, og det udbudte eksemplar er exceptionelt sjældent og kun produceret i 250 eksemplarer. Det adskiller sig fra de mere almindelige varianter ved at være udført i de to modsatvejende materialer, platin og titanium, mens det er udstyret med en røgblå urskive. Det er vurderet til 600.000-800.000 kr.

To eftertragtede ure af den visionære designer Gérald Genta kommer på auktion

Den schweiziske designer Gérald Genta står bag to ikoniske ure, der kommer på auktion hos Bruun Rasmussen den 29. september.

Et andet af verdens mest eftertragtede ure tegnede Genta for Patek Philippe i 1974. Det er det luksuriøse sportsur Nautilus i 18 kt. guld besat med enkeltslebne diamanter rundt om den blålige urskive. Efter sigende blev den oprindelige Nautilus tegnet af Genta på en serviet, mens han sad og spiste middag i Basel. Uret er inspireret af et skibs koøje, og navnet stammer fra Jules Vernes roman ’’En Verdensomsejling under Havet’’ fra 1870, hvor Kaptajn Nemo tager på opdagelser i sin ubåd ved navn Nautilus. Det er vurderet til 150.000-200.000 kr.

En ur-designer med kultstatus

Den i dag afdøde Gérald Genta var en schweizisk urdesigner og kunstner. Han har foruden Patek Phillippe og Audemars Piguet også designet ure for blandt andre IWC og Omega. Han har i dag kultstatus blandt ur-elskere med urværker, der bliver kaldt ”urenes Fabergé”, mens The Wall Street Journal har udtalt, at han står bag verdens mest komplicerede og eftertragtede ure på markedet i dag.

Kom forbi til eftersynet i Bredgade 33 i København fra den 16.-20. september.

Begge ure kommer under hammeren onsdag den 29. september kl. 19.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>