5G: Fremtiden, nutiden og en kanalmulighed
Hjem VERTIV 5G: Fremtiden, nutiden og en kanalmulighed

5G: Fremtiden, nutiden og en kanalmulighed

Af Redaktionen

Der var engang, for ikke så længe siden, hvor der kun blev talt om 5G i forhold til ”fremtiden”.

Men med de første 5G-netværk implementeret rundt om i verden med højere båndbredde og hurtigere hastigheder, er også applikationer som f.eks. high-definition video, ultra-low latency gaming og avanceret telemedicin også aktiveret.

Den såkaldte “kanal” byder på flere nye muligheder, og med kanal mener vi en vej til markedet, der involverer samarbejde med distributører, partnere og forhandlere. Hvilke muligheder dukker der op i kanalen, og hvilke overvejelser skal vi huske på?

Covid-19 har ændret det meste, men når det gælder vores forhold til teknologi – særligt i IT-kanalen – har det været mere en accelerator end katalysator. Som sådan ser vi efterspørgsel efter mere sofistikerede produkter, mere implementeringsvenlige løsninger, flere edge use case-applikationer og præfabrikerede edge- eller datacenterløsninger. Kanalen er ideelt placeret i forhold til dette, fordi den har bredden i regionen til at skalere, drage fordel af lagerfordeling og flytte tingene fremad. Men selv den bedste edge-parate løsning har mange bevægelige dele, der kræver, at partneren arbejder tættere med sælgeren og drager fordel af de værktøjer, konfiguratorer og praktisk support, som et partnerskab bør tilbyde.

Hvad betyder dette for udrulningen af ​​5G? Ericsson er klar til at tilbyde sikker on-site connectivity med sit private 5G-netværk, og Deutsche Telekom og partnere har med succes testet verdens første 5G-Voice over New Radio (VoNR)-opkald. Men selvom vi allerede ser håndgribelige eksempler på 5Gs anvendelse, har vi realistisk set, kun lige ridset overfladen.

5G: Fremtiden, nutiden og en kanalmulighedHvis vi ser på edge computing og 5G, er antallet af use cases næsten uendelige, som illustreret i Vertivs whitepaper om emnet: Turning on 5G: Using Edge Archetypes to Identify the Most Mature Use Cases. Alt fra smart sikkerhed til smarte byer, digital sundhed, automatiserede biler, droner, såkaldt extended reality… alle disse eksempler har potentiale til at blive accelereret af 5G. Som det der primært muliggør 5G-netværk bør edge computing betragtes som en af ​​de vigtigste teknologier i det næste årti.

Dette kan bidrage til at forklare, hvordan 5G vil blive grundlaget for mange nye teknologier. Især kunstig intelligens (AI) står til at føre virksomhederne ind i en æra med databevidsthed, og 5G vil spille en kritisk rolle i realiseringen af ​​denne vision. For at virksomhederne kan få de fulde fordele ved denne teknologi kan AI dog ikke udelukkende placeres i datacenteret. Det skal snarere være placeret på det sted, hvor dataene genereres, inden for virksomheden. Som et resultat er efterspørgslen efter meget sikre, private 5G-netværk steget for at give den datasuverænitet og afgrænsning, der er nødvendig for såkaldt effektive remote operations.

Men konsekvenserne ved 5G rækker længere. Heldigvis er vi som et globalt samfund i stigende grad opmærksomme på bæredygtighed og den indvirkning, vi har på planeten. Og her er 5G bredt anerkendt som værende mere energieffektivt end 3G eller 4G, når det kommer til den strøm, der kræves til at overføre data. Ifølge vores nye forskning med STL Partners kan 5G -netværk være op til 90% mere effektiv pr. unit of traffic end deres 4G -forgængere. Imidlertid vil 5G-implementeringerne blive øget for fuldt ud at sprede teknologien, hvilket betyder, at det samlede energiforbrug vil stige, og at teleselskaberne vil blive nøje kontrolleret med hensyn til energikøb og -styring.

Der er også en stærk business case for kanalpartnere. Efterhånden som virksomhederne decentraliserer og bevæger sig mod mindre, mere lokale datacenterfaciliteter, vil de søge at udnytte 5G for at øge hastigheden på databehandling og reducere latency. For partnerne betyder det, at der er betydelige muligheder for at sælge den kritiske infrastruktur til at understøtte databehandling i lokal skala og tilbyde forenklede, modulære og selvstyrende løsninger til at rumme 5G-netværk. At nærme sig ”the edge” gennem tre typer applikationer, legacy, geografisk og dynamisk, bliver nøglen her.

Muligvis styrket af sin egen nylige succes, forudsiger Ericsson, at 5G vil trænge ind på alle markeder på kloden i 2026 og har erkendt, at 5G-ekspansionen har været hurtig. Navnlig voksede 5G-abonnementer med kompatible enheder med mere end 70 millioner i løbet af første kvartal af 2021 og nåede op på 290 millioner. Desuden forudser Ericsson, at der vil være 580 millioner 5G-abonnementer inden udgangen af ​​året. Men uanset om man vælger at se på tallene eller mangfoldigheden af ​​potentielle applikationer til 5G-teknologi, er en ting tydeligt: Kanalmuligheden er enorm, og den skal håndteres bæredygtigt. Det er på tide, at it-kanalvirksomheder går forrest, går ind på markedet og bygger på et økosystem af ekspertpartnere til at styre og vejlede den distribuerede computerrevolution.

Giordano Albertazzi, president, Vertiv i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA)

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>