Interxion: A Digital Realty Company udvider global platform med nyt datacenter i Danmark´
Hjem NYHEDER Interxion: A Digital Realty Company udvider global platform med nyt datacenter i Danmark´

Interxion: A Digital Realty Company udvider global platform med nyt datacenter i Danmark´

Af Redaktionen

Den europæiske leverandør af colocation- og datacentertjenester Interxion: A Digital Realty Company bygger et nyt topmoderne datacenter i Danmark, hvorfra virksomheder vil kunne nå ud til 80 pct. af Europas BNP på mindre end 25 millisekunder (RTD).

Interxion: A Digital Realty Company udvider global platform med nyt datacenter i Danmark´

Peder Bank, nordisk direktør i Interxion.

Første fase af det nye datacenter forventes klar til brug i starten af 2022.

Datacenteroperatøren Interxion: A Digital Realty Company (NYSE: DLR) annoncerer i dag, at man påbegynder opførelsen af et nyt datacenter i Danmark med en samlet kapacitet på knap 7.000 kvm og 14,4 megawatt. Første fase på ca. 2.300 kvm forventes at være klar til brug i starten af 2022.

CPH3 opføres i forlængelse af Interxions to eksisterende datacentre i København, CPH1 og CPH2, og er en strategisk udvidelse af PlatformDIGITAL® i Danmark. Her får Interxions kunder adgang til et af de bedst forbundne data- og netværksknudepunkter i Norden, hvorfra de vil kunne udvikle og implementere kritisk infrastruktur. Kunderne får ligeledes adgang til Digital Realtys globale platform, PlatformDIGITAL®, som dækker datacentre i 24 lande på tværs af seks kontinenter.

”Datamængderne stiger som aldrig før, og meget data flyttes i disse år fra interne datacentre til clouds og colocationdatacentre som vores. Derfor har vi besluttet at bygge et nyt datacenter på alt 7.000 kvm fra bunden, hvoraf de første 2.300 kvm vil være klar til brug i første del af 2022,” siger Peder Bank, nordisk direktør i Interxion.

Knudepunkt for Danmarks digitale infrastruktur
Interxion har de seneste 20 år etableret netværks- og dataknudepunkter i 14 europæiske storbyer, heriblandt København. Med det nye datacenter styrker Interxion sin position som Danmarks bedst forbundne data- og netværksknudepunkt.

”Vores datacentercampus er et centralt knudepunkt i det digitale Danmark, hvor organisationer kan forbinde sig til netværk, globale public clouds, søkabler, lokale services samt internet exchanges på ét sted. Med vores nye datacenter kan endnu flere internationale serviceudbydere og nordiske organisationer etablere sig direkte og dermed få et fremtidssikret fundament for deres data, uanset hvor deres digitale rejse fører hen,” siger Peder Bank.

Interxion tilbyder direkte ExpressRoute-adgang til Microsoft Azure cloud og, som det eneste datacenter i Danmark, til AWS gennem dark fiber. Derudover giver Interxion adgang til 60 forskellige netværk og ISP’er, fire internet exchanges, det transatlantiske søkabel AEC-2 samt globale clouds som fx Google, Oracle og IBM. I juli 2020 blev Interxion kåret til Europas bedst forbundne datacenterudbyder af Googles Cloudscene.

Digital Realty offentliggjorde for nyligt Data Gravity Index DGx™, der viser, hvordan data i tiltagende grad samler sig i bestemte knudepunkter, som herefter tiltrækker endnu større datamængder. Indekser viser desuden, at datamængden vil vokse hurtigere i EMEA-regionen end i Nordamerika, Asien og Stillehavsområdet, ligesom Digital Realty forventer, at data-tiltrækningskraften fordobles hvert år frem mod år 2024.

Om Interxion: A Digital Realty Company
Interxion: A Digital Realty Company er en førende udbyder af carrier- og cloud-neutrale datacentertjenester i EMEA. Med flere end 700 netværksudbydere i mere end 100 datacentre i 14 europæiske lande kan Interxion tilbyde adgang til hubs med communities af cloud-, netværks- og indholdstjenester. Besøg www.interxion.com/dk for mere information.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>