Europæiske virksomheder kæmper med at implementere bæredygtige mobil computing strategier
Hjem NYHEDER Europæiske virksomheder kæmper med at implementere bæredygtige mobil computing strategier

Europæiske virksomheder kæmper med at implementere bæredygtige mobil computing strategier

Af Redaktionen

Under halvdelen af europæiske virksomheder har svært ved at implementere mere bæredygtige strategier for mobile enheder og skaber ofte unødvendig e-waste.

Europæiske virksomheder kæmper med at implementere bæredygtige mobil computing strategierEuropæiske virksomheder kæmper med at implementere mere bæredygtige strategier for mobile enheder, da pludseligt opståede krav presser mere end halvdelen af virksomhederne til at skifte deres mobile enheder ud, før de er mere end to år gamle.

Det viser en ny undersøgelse udført af Opinion Matters på vegne af Panasonic. I rapporten From Renew to Reuse: The Mobile Computing Sustainability Challenge er 772 it-ansvarlige blevet adspurgt om vigtigheden af bæredygtig og miljø-venlige tiltag i forbindelse med indkøb, daglig drift og afskaffelse af mobile enheder. Selvom der var et stort ønske om at bruge deres mobile enheder på en mere bæredygtig og ansvarlig måde, var presset på virksomhederne ofte for stort til at foretage store bæredygtige beslutninger.

Nøglefund i Europa
Under halvdelen af de adspurgte fortæller, at de evaluerer deres enheder ud fra en bæredygtig vurdering inden køb. Ud over almindelig vedligeholdelse gør 57 % af virksomhederne intet aktivt for at forlænge enhedernes levetid, såsom at træne personalet i, hvordan enhederne skal behandles.

Derudover genanvender godt 54 procent enhederne til brug i virksomheden igen, efter at de har været igennem den første brugsperiode hos en bruger. Ligeså indrømmer en fjerdedel af virksomhederne (26%), at deres virksomheder blot har smidt enheder ud sammen med affaldet og har dermed skabt unødvendig e-waste. Knap halvdelen fortæller dog også, at de har været eller er del af en retur-aftale af brugte enheder, og 67% fortæller, at de har solgt enhederne på brugtmarkedet. I Sverige lyder det tal på 82 procent.

Barrierer for bæredygtig praksis
De største barrierer for mere bæredygtig praksis er de evigt foranderlige forretningskrav, som i øjeblikket tvinger virksomheder til at ændre enheder hvert 1-2 år (50% af de adspurgte) eller hvert 3-4 år (46 %). Omvendt er ønsket at gøre mere: 58 procent af de adspurgte fortæller, at de glædeligt ville genbruge og genindføre mobile enheder, hvis de var lette at rekonfigurere af slutbrugerne. Det tal lyder på 82 procent i Sverige.

”Selvom der er et klart ønske om at gøre mere, så er it-ansvarlige begrænsede i deres muligheder af de evigt foranderlige forretningskrav. De ønsker ellers en mere holistisk tilgang til deres mobile indkøbs- og brugsstrategi,” siger Stefan Lindau, nordisk manager for Panasonic Toughbook, og tilføjer:

“Den nyeste generation af enheder kan let genbruges af brugeren i marken, hvilket giver mulighed for, at enheder kan omkonfigureres til forskellige anvendelser flere gange i løbet af enhedens levetid. Denne type banebrydende design og teknologi gør det muligt for virksomheder at håndtere hurtigt skiftende krav og bidrage til at tilskynde til en mere bæredygtig strategi for mobil computing.”

Panasonics semi-robuste TOUGHBOOK 55 notebook sætter ny standard for mobil computing. For første gang kan brugerne tilpasse deres enhed til forskellige opgaver, imens de er i marken, såsom boost-grafikfunktioner, tilføje en chipkortlæser, ekstra lagerplads eller isætte et DVD- eller Blu-Ray-drev med en simpel låsemekanisme via TOUGHBOOK Universal Bay. Derudover kan et frontudvidelsesslot bruges til hurtigt at integrere en fingeraftrykslæser, RFID eller almindelig chipkortlæser eller til tilføjelse af et ekstra batteri. Alle disse udvekslinger kan udføres i marken ved at genindstille kernefunktionaliteterne i TOUGHBOOK 55 og dermed forlænge produktets livscyklus.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>