På bare et år er den danske it-branches omsætning steget med 3,7 mia. kr., hvilket svarer til en vækst på 6,3%.
Også eksporten af danske it-løsninger slår rekord.
I 1. kvartal 2020 omsatte danske it- og televirksomheder for 63,2 mia. kr., hvilket slår den tidligere omsætningsrekord fra 3. kvartal 2019, der lød på 61,4 mia. kr. Det viser nye tal fra Dansk Erhverv og Danmarks Statistik.
”Branchen er startet 2020 utroligt stærkt, og man kan mærke, at der både i det private erhvervsliv og i det offentlige er fart på digitaliseringen. På tværs af samfundet bliver der i den grad bliver investeret i nye løsninger og teknologier, hvilket tegner godt for fremtiden,” siger Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.
Eksporten endte i 1. kvartal på 20,9 mia. kr., hvilket svarer til, at 33,1% af branchens samlede omsætning nu kommer fra eksport af danske it-løsninger.
”Det er især indenfor engroshandel og it-konsulentydelser, at Danmark står stærkt, og der er helt klart en efterspørgsel efter dansk viden omkring it-løsninger og forretningsdigitalisering,” udtaler Natasha Friis Saxberg.
3.400 flere it-folk på bare et år
Også beskæftigelsen er gået fremad, og der er nu ansat 94.519 fuldtidsansatte i den danske it-branche, hvilket svarer til en vækst på 3,7% på bare et år.
Det især indenfor softwareudvikling og tele, der har været en stor medarbejdervækst. Antallet af softwareudviklere er på et år steget med 7,3%, og antallet af telemedarbejdere er steget med 6,7%.
Effekten af coronakrisen kan endnu ikke ses
Da coronakrisen først for alvor lukkede Danmark ned i slutningen af marts, kan effekten endnu ikke ses på branchetallene. Dog tyder en rundspørge blandt IT-Branchens medlemmer på, at de næste kvartaler ikke ser helt så positive ud.
49% meldte i maj måned, at de havde oplevet et fald i omsætningen pga. coronakrisen, mens 29,6% meldte, at de havde oplevet en stigning i omsætningen.
Samtidig fortalte 34,8% af it-virksomhederne, at de forventede at have færre medarbejdere i slutningen af året pga. krisen. 30,9% af virksomhederne meldte også, at de ikke havde likviditet til at fortsætte i mere end seks måneder.
”Der er ingen tvivl om, at coronakrisen vil påvirke virksomhederne, og at nogle vil blive ramt hårdere end andre. Hvor hårdt, virksomhederne bliver ramt, kan vi først se den fulde effekt af senere på året. Men der er ingen tvivl om, at det nu handler om hurtigst muligt at få gang i hjulene igen, så vi kommer tilbage på sporet igen,” siger Natasha Friis Saxberg.
Av: IT-Branchen