Tech-giganterne samlet til Conrads 100-års jubilæum
Hjem AI Tech-giganterne samlet til Conrads 100-års jubilæum

Tech-giganterne samlet til Conrads 100-års jubilæum

Af Redaktionen

Ud i rummet og midt inde i diskussionen om AI:

Keynotes og paneldiskussioner fangede i den grad gæsternes interesse ved Conrads jubilæumsarrangement i midten af juni i Wernberg-Köblitz.

  • Premiere: Microsoft og Google sammen på scenen
  • At vove fremtiden: Muligheder og risici ved kunstig intelligens
  • Keynote ved Nicola Winter: Med al succes i verden er selv månen inden for rækkevidde

Nyhedsjournalisten Caren Miosga ledte os igennem dagen. Keynote af jagerpilot og reserveastronaut Nicola Winter. Ekspertpanel om emnet kunstig intelligens: 400 højtstående gæster fra erhvervslivet og politik samt mangeårige venner af Conrad blev inviteret til logistikcentret i Wernberg-Köblitz (Tyskland) d. 21. juni 2023 for at fejre et århundrede med Conrad under mottoet “The Next 100 Years”.

Gigantisk begivenhed dedikeret til forandring

“Selv efter 100 år føler Conrad sig stadig purung. Er vi en nystartet virksomhed? Bestemt ikke. Kan vi fortsætte som en virksomhed, der starter på ny? Ja da!” Med disse ord henvendte Dr. Werner Conrad sig til publikum. Hvorfor skal vi starte på ny? Fordi Conrad har genopfundet sig selv igen og igen i løbet af sin 100-årige historie. Conrad var og er altid et skridt foran. “Change is our destiny” – forandring har været solidt forankret i Conrads DNA gennem fire generationer. Pionerånd, vilje og at se udfordringer som muligheder. Det er dét, der kendetegner familievirksomheden. Denne ånd er der også mange politikere, der nævnte i deres taler, herunder den bayerske premierminister Dr. Markus Söder, leder af det bayerske statskancelli Dr. Florian Herrmann samt distriktsadministratorer og borgmestre i regionen Oberpfalz.

Drømmen om ISS

At se udfordringer som muligheder. Det er Nicola Winter ekspert i. Hun var Tysklands anden kvindelige jagerpilot og er nu reserveastronaut. Hendes credo: Med mod, empati, disciplin, lidenskab og en lille smule held kan vi nå ud til alle steder: Med al succes i verden er selv månen inden for rækkevidde.

Tech-giganterne samlet til Conrads 100-års jubilæum

Billedtekst: Skøn stemning, store navne og nye impulser hos Conrad: Logistikcentret i Wernberg-Köblitz som eventsted /vært Dr. Werner Conrad (nederst til højre) Fotokilde: storytile/Mirja Kofler

I sin keynote fortalte hun, at hun faktisk var for ung til at blive pilot – og om hvordan hun stadig fandt vej ind i jagerflyet. Og det afliver myten om, at kun piloten har noget at sige i cockpittet. Det er nærmere det stik modsatte, der gør sig gældende: “Vi har altid brug for et hold, og det inkluderer bl.a. tankbilchaufføren – kommer han ikke, mislykkes hele projektet.” Hendes erfaring er, at teamets succes er kendetegnet ved tre karakteristika: En kultur af personlig ansvarlighed, fokus på missionen og samarbejde med en dybt forankret tillid.

Kunderhvervelse og automatisering med AI

Forandring og transformation – det var de store temaer, der løb som en rød tråd gennem en begivenhedsrig dag. Derfor drejede eventets højdepunkt sig også om netop dét, der formentlig er det største teknologiskift i disse dage: brugen af kunstig intelligens. I panelet diskuterede to dokumenterede eksperter inden for deres felt med Conrads CEO Ralf Bühler: Florian Deter, administrerende direktør hos Microsoft Tyskland, og Dr. Daniel Holz, Vice President EMEA North hos Google – ledet af TV-journalisten Caren Miosga.

Alle samtalepartnere var enige om, at når det handler om spørgsmålet om brug af AI, er merværdien for den respektive virksomhed afgørende. Kundeerhvervelse er et punkt, som Dr. Daniel Holz nævnte: “Helt pragmatisk kan du bruge AI til at henvende dig til flere kunder og frem for alt mere individuelt og bringe dem til dine egne platforme.” Automatisering er et andet vigtigt anvendelsesområde, understregede Florian Deter. “AI skal forenkle applikationer og være med til at fremme innovation”, forklarede Microsoft-direktøren. Risiciene ved AI er også på dagsordenen: Der er altid et potentiale for misbrug, hvorfor både lovgivere og udbydere af AI skal sætte de rigtige rammer. Det var panelet enige om.

Den største del af transformationen er gennemført

I sin tale havde Conrads CEO Ralf Bühler – det er klart – ligeledes fokus på spørgsmålet om forandring. Han havde primært fokus på fremtidsaspektet: Hvordan sikrer vi vores forsyningskæder? Hvordan øger vi effektiviteten for at overleve i den globale konkurrence? Hvordan bruger vi ressourcerne mere bæredygtigt? Disse spørgsmål var de vigtigste punkter i hans tale. Ralf Bühlers svar: “Vi er overbeviste om, at digitale indkøb kan give os de svar. Det er derfor, Conrad Sourcing Platform eksisterer. Vores formel: Et netværk af mennesker, digitale løsninger, tjenester og partnere, der leverer en komplet service til vores kunder.”

Vi har fokus på mennesket, og det er dét, der adskiller Conrad fra andre platforme: “Vi har evnen til at lytte, er fantasifulde og villige til at gå den ekstra meter for vores kunder og partnere – hver dag.” Conrads mål er at blive Europas førende indkøbsplatform inden for tekniske behov. “Vi har allerede gennemført en stor del af denne transformation. Og jeg er stolt og taknemmelig for, at så mange kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere tror på denne forandring og er villige til at gå denne vej sammen med os”, slutter Conrads CEO.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>