Kathryn Larsen står bag ReefCircular: Vi har knækket koden til, hvordan man kan løse den grønne omstilling gennem den gode forretning
Hjem BÆREDYGTIGHED Kathryn Larsen står bag ReefCircular: Vi har knækket koden til, hvordan man kan løse den grønne omstilling gennem den gode forretning

Kathryn Larsen står bag ReefCircular: Vi har knækket koden til, hvordan man kan løse den grønne omstilling gennem den gode forretning

Af Redaktionen

I takt med, at klimaudfordringer og biodiversitetskriser eskalerer, er der et voksende fokus på grønne initiativer, men hvor er de private virksomheder?

Kathryn Larsen mener, at private virksomheder burde spille en større rolle i at drive positive og bæredygtige forandringer – især når det kommer til at fremme den manglede biodiversitet i havene.

ReefCircular er et nyskabende dansk startup, der har udviklet en konkret løsning til kunstige rev, som både styrker biodiversiteten i havene og er baseret på bæredygtige materialer. Idéen opstod, da Kathryn Larsen i sin tid som arkitekt begyndte at eksperimentere med skalaffald, som et alternativ til cement. Dette førte til udviklingen af et unikt materiale, der i dag anvendes til at teste kunstige rev – et produkt, der ikke kun vil fremme livet i havene, men også præsenterer en forretningsmodel med stort potentiale.

– Det er svært for eksempelvis NGO’er at få midler til deres projekter. Så vi valgte en bevidst forretningsmodel, hvor vi kunne være mere effektive ved at integrere vores arbejde med et skalérbart kommercielt koncept. På den måde skaber vi et produkt, hvor vi selv kan have større fleksibilitet til at vælge de rette projekter og sikre, at de gør mere gavn end skade for miljøet, fortæller Kathryn Larsen, arkitekt og medstifter af ReefCircular.

Kathryn Larsen står bag ReefCircular: Vi har knækket koden til, hvordan man kan løse den grønne omstilling gennem den gode forretningGrøn omstilling skal løftes af de private virksomheder

Selvom det ofte kan vække skepsis, når kommercielle virksomheder tjener penge på den grønne omstilling, ser Kathryn og hendes team dette som en nødvendighed for at sikre langsigtet bæredygtighed. Ved at skabe økonomisk levedygtige løsninger kan de realisere flere projekter, og fortsætte arbejdet med at beskytte og fremme biodiversiteten i havene.

– Vi så, at vores indsats kunne være bedre, hvis vi var mere økonomisk bæredygtige som en virksomhed og ikke grundlæggende forsøgte at få donationer hele tiden for at finansiere vores drift, siger Kathryn Larsen om projektet ReefCircular.

Den voksende sektor inden for eksempelvis biodiversitet i havene viser, at der er et marked for løsninger, der hjælper både virksomheder og miljøet. ReefCircular er et tydeligt eksempel på, at det giver mening at skabe forretning, samtidig med at man bidrager til at løse verdens klima- og biodiversitetsudfordringer.

 

Om ReefCircular

ReefCircular er en dansk virksomhed, der specialiserer sig i udvikling af kunstige rev lavet af bæredygtige materialer. Virksomheden arbejder målrettet på at fremme marine biodiversitet gennem innovative og miljøvenlige løsninger.

ReefCircular er med projektet ReefTile blevet nomineret til The Danish Design Award, som løber af stablen den 19. November 2024.

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>