Kombinationen af traditionelle harddiske og RAM outperformer flash
Hjem NYHEDER Kombinationen af traditionelle harddiske og RAM outperformer flash

Kombinationen af traditionelle harddiske og RAM outperformer flash

Af Redaktionen

Markedet for storage har længe kun syntes at gå en vej og det er i retningen af de normalt hurtige flash-løsninger.

Kombinationen af traditionelle harddiske og RAM outperformer flash 1

Fredrik Arveskär, Sales Director for Infinidat på det nordiske marked og i Benelux-landene.

Men noget kan tyde på, at det ikke nødvendigvis er den mest optimale løsning. I hvert fald har Infinidat succes med en teknologi, der beviser, at den traditionelle harddisk langtfra er død og at den kan slå flash-løsninger på alle parametre.

“Priserne på flashmoduler har ikke udviklet sig, som mange havde forudset og håbet på. Det betyder, at storage-løsninger, der bygger på rene flashdiske, er uforholdsmæssigt dyre, når datamængderne skal tælles i petabyte. Men hvad der er værre er, at de faktisk ikke tilbyder den hastighed og oppetid, der er afgørende for store virksomheder. De er afhængige af hurtigt at kunne behandle data og der kommer flash-teknologien faktisk til kort,” siger Fredrik Arveskär, der er Sales Director for Infinidat på det nordiske marked og i Benelux-landene.

Infinidat er stiftet af israeleren Moshe Yanai, der i årtier har beskæftiget sig med storage. Han har gennem årene stiftet og solgt flere virksomheder inden for området og har desuden en lang række patenter i rygsækken. Med Infinidat søgte han at løse problemerne som mange eksisterende storage-løsninger led af: De var ikke hurtige nok til mange virksomheders behov, de fyldte for meget, og de var for ustabile — og alt sammen til en høj pris. Det dannede grundlaget for Infinidat, hvis banebrydende løsninger i dag kan ryste selv den mest hærdede it-chef. De fleste storage-løsninger opererer med en nedetid på 5 minutter på et helt år. Selvom det ikke lyder af meget, kan det være nok så kritisk. Infinidat har minimeret nedetiden til blot 3 sekunder over 12 måneders døgndrift og firmaets storage-løsninger kan desuden hente og behandle store mængder data på rekordtider. En af firmaets internationale kunder var normalt hver dag 6 timer om at bearbejde en omfattende mængde data. Med Infinidats teknologi tog den samme mængde data blot 45 minutter at bearbejde.

Softwaren speeder hardwaren op

”Alle tror, at den sikre vej til hurtig storage og behandling af data er flash-løsninger. Men det er forkert. Hemmeligheden ligger i den software, der skal behandle dataene. Så på trods af, at vi sælger hardware, definerer vi os selv som en softwarevirksomhed,” siger Fredrik Arveskär.

Foruden firmaets software bygger Infinidats storage-løsninger på tre væsentlige elementer: RAM, traditionelle harddiske og flash-diske. RAM vil altid være hurtigere end alle andre former for lagermedier. Harddiskene er med til at sænke prisen på at gemme de store mængder data, så Infinidats storage-løsninger i dag kan sælges til blot en fjerdedel af prisen sammenlignet med rene flash-baserede løsninger. Og endelig giver flash-diskene noget af den hurtighed, som harddiskene ikke leverer. Softwarens særlige algoritme gør, at den automatisk sørger for at hente data frem til at blive brugt ud fra virksomhedernes brugsmønstre og dermed kan dataene præsenteres hurtigere, præcis som man i dag kender det fra verdens største søgemaskine.

”Når man laver en søgning på Google, kommer der straks nogle forslag til alternative søgninger. Vores software fungerer i princippet på samme måde og det er det, der gør, at vores storage-løsninger igen og igen slår flash-diskene, for vi formår at hente og bearbejde data på et splitsekund,” siger Fredrik Arveskär.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>