Ken Block og Audi S1 Hoonitron er klar med Electrikhana-video
Hjem LOGISTIK/ TRANSPORT Ken Block og Audi S1 Hoonitron er nu klar med Electrikhana-video

Ken Block og Audi S1 Hoonitron er nu klar med Electrikhana-video

Af Redaktionen

Når den amerikanske drifting-ekspert Ken Block i dag offentliggør sin længe ventede Electrikhana-video, så er det med Audi S1 Hoonitron i en af hovedrollerne.

Den fuldt elektriske prototype er blevet udviklet og opbygget hos Audi Sport i Neckarsulm og har et design inspireret af et Audi ikon udført af Audi Design.

Ken Block og Audi S1 Hoonitron er klar med Electrikhana-videoSe filmen på YouTube.com/thehoonigans

Et drift langs det berømte Eiffeltårn, et spektakulært hop fra parkeringshuset ved nabohotellet eller donuts på den legendariske Strip foran Le Mans-legenden Tom Kristensen: Ken Block, Audi S1 Hoonitron og en række andre modeller fra skatkammeret hos Audi Tradition tiltrak sig stor opmærksomhed under de natlige filmoptagelser i Las Vegas. Gennem flere dage elektrificerede den amerikanske stjerne spilleparadiset i ørkenen i Nevada i sin Audi S1 e-tron quattro Hoonitron. Nu har Ken Block offentliggjort resultatet af filmoptagelserne.

”Med S1 Hoonitron er vi gået helt nye veje hos Audi”, siger Oliver Hoffmann, som er øverste chef for den tekniske udvikling hos AUDI AG. ”At udvikle en rent elektrisk prototype til de helt særlige krav fra vores partner Ken Block var en stor og spændende udfordring, som hele teamet har klaret til topkarakter. Det er skønt at se, hvordan ”Vorsprung durch Technik” ser ud i helt nye omgivelser.”

Audi S1 Hoonitron er udstyret med to elmotorer, firehjulstræk, masser af kræfter, et chassis af kulfiber og opfylder de komplette sikkerhedsstandarder fra den øverste motorsportsmyndighed FIA. Den er blevet udviklet af Audi Sport specielt til Ken Block i kun ét eksemplar. Dens ydre, som er blevet skabt af Audi Design under ledelse af Marc Lichte, vækker straks minder om den legendariske Audi Sport quattro S1, som mærket med de fire ringe dengang drønede op ad det berømte Pikes Peak i. Ken Block og hans team var i tæt kontakt med Audi designafdelingerne under udviklingen af bilen.

Ud over S1 Hoonitron spiller en række andre modeller fra Audi Tradition også mindre gæsteroller i Electrikhana-filmen. Man kan eksempelvis se Audi 90 IMSA GTO (1989), Audi 200 Trans Am (1988), Audi Sport quattro S1 Pikes Peak (1987), Audi quattro Gruppe B A2 (1984) samt Audi R8 LMP og Audi R18 e-tron quattro fra Le Mans.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>