Lenovo tilføjer tre megawatt ekstra solenergi til deres fabrik i Budapest
Hjem LEVERANDØRLENOVO Lenovo tilføjer tre megawatt ekstra solenergi til deres fabrik i Budapest

Lenovo tilføjer tre megawatt ekstra solenergi til deres fabrik i Budapest

Af Redaktionen

Lenovo har netop installeret en række helt nye solpaneler på deres fabrik i Budapest.

Den nye energikilde kommer til at løfte fabrikkens samlede solenergikapacitet op på 3 megawatt (MW).

Det betyder, at anlægget nu har kapacitet til, at Lenovos kunder kan teste HPC-arbejdsbelastninger på 100 procent ren solenergi på Lenovo Global Innovation Center, der åbnede på fabrikken i oktober 2023.

Innovationscenteret er specialiseret i HPC og kunstig intelligens og huser Lenovos første europæiske test- og demonstrationscenter for mere bæredygtig vandkøling. For eksempel har Lenovo Neptune direkte væskekølingsteknologi evnen til at levere 95 procent varmefjernelseseffektivitet og lavere strømforbrug med op til 40 procent. Med testcenteret får kunderne mulighed for live at opleve energimæssige effektivitetsgevinster, inden de foretager et køb.

Danske Stefan Brechling Larsen, der er Global Sustainability Services Engagement Leader hos Lenovo og blandt andet har stået bag Lenovos globale CO2 offset-kreditprogram, er meget tilfreds med udsigten til at kunne tilføje endnu et CO2-reducerende initiativ til fabrikken.

“Vi kan se, at vores kunder har et øget fokus på bæredygtighedsfremmende initiativer, og det påvirker i høj grad deres købsadfærd. Hos Lenovo skal vi derfor kunne tilbyde kunderne grundig vejledning i alle dele af vores forretning, når det kommer til at hjælpe dem med at indfri deres bæredygtighedsmål – fra forsyningskæde til slutprodukter og tjenester. Med de nye solceller kan vi tilmed tilbyde vores europæiske kunder at teste deres kommende HPC-løsninger i vores innovationscenter på 100 procent vedvarende energi,” siger Stefan Brechling Larsen, Global Sustainability Services Engagement Leader hos Lenovo.

De nye solpaneler, der skal drive centrets HPC-test, er seneste skud på stammen i Lenovos globale strategi for at reducere virksomhedens samlede Scope 2-emissioner. Med den færdige solcelleinstallation kommer fabrikken op på 5.072 solpaneler fordelt på to bygninger. Det bringer Lenovos totale solenergiproduktion op på 17MW, og virksomheden undersøger yderligere installationsmuligheder af solenergi i både Brasilien, Mexico og Kina.

“De nye solpaneler bringer os endnu tættere på målet om en samlet solenergikapacitet på 4MW for fabrikken, hvilket svarer til den strøm, der genereres af 12 brændstoftankskibe med naturgas. Fabrikkens centrale placering i Europa gør, at vores kunder kommer til at få væsentligt færre fragtkilometer, og den ekstra kapacitet fra solenergien understøtter Lenovos bæredygtighedsmål på en meget håndgribelig måde. Budapest-fabrikken kommer dermed kun til at vokse i betydning for Lenovos forsyningskæde fremadrettet,” siger Szabolcs Zolyomi, GSC (Global Supply Chain) Factory Site Leader hos Lenovo.

Mere bæredygtig produktion i Europa

Siden første spadestik til fabrikken blev taget i 2022, har Lenovo haft bæredygtighed for øje. Udover solceller på anlægget har Lenovo blandt andet implementeret øget varmeisolering, lyssensorer og genanvendelse af varme fra luftkompressorer, mens varme fra produktionshuset bruges til at holde produktionsrummet varmt. Om vinteren bruges kold udeluft til afkøling, hvilket er med til at reducere energiomkostningerne.

Den fysiske fremstilling af Lenovo-løsninger på fabrikken sker ved hjælp af den patenterede Low Temperature Solder (LTS) proces, der blev udviklet af Lenovo i 2017. Med LTS tilføres loddevarme ved maksimale temperaturer på 180 grader Celsius, en reduktion på 70 grader fra tidligere anvendt metode, der bidrager til reducerede kulstofemissioner under fremstillingen.

Men det er ikke kun i selve produktionen, at Lenovo har fokus på at mindske miljøbelastningen. Lenovo tilbyder også fabriksmedarbejderne transport med en gratis shuttlebus i lokalområdet for at reducere antallet af biler, der kører til og fra anlægget.

Lenovo tilføjer tre megawatt ekstra solenergi til deres fabrik i BudapestDerudover huser fabrikken også Lenovos europæiske Value Recovery Service, hvor brugt Lenovo-udstyr returneres, renoveres og gencertificeres som et led i en mere cirkulær økonomi, der skal hjælpe med at reducere e-affald og muliggør køb af virksomhedshardware til overkommelige priser.

Fabrikken i Budapest åbnede i juni 2022 og har sendt 1,5 millioner arbejdsstationer og servere ud til over 2.500 kunder på 70 markeder i hele EMEA.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>