Netværks vægdåser: Undgå kabelrodet!
Hjem NYE PRODUKTER Netværks vægdåser: Undgå kabelrodet!

Netværks vægdåser: Undgå kabelrodet!

Af Redaktionen

En netværks vægdåse er den perfekte løsning, når man ønsker at få styr på kablerne derhjemme eller på kontoret.

Den gør det nemlig nemt at tilslutte ens netværksstik og skjule unødigt kabelrod bag et stilrent design.

I denne artikel kan du blive klogere på, hvad en netværks vægdåse bruges til, hvad du bør overveje, når du vælger en vægdåse og de andre komponenter, der hører til.

Hvad er egentlig en netværks vægdåse?

En netværks vægdåse er simpelt sagt en kabelskjuler til dine netværkskabler. Den kan placeres direkte på væggen, og således undgår du at have stik og ledninger til at flyde overalt. En vægdåse samler dataudtaget, så det ser pænt ud, og det er samtidig også den sikreste måde at gemme kabler væk på.

Hvad skal du overveje, når du vælger en netværks vægdåse?

Du kan købe netværks vægdåser med en enkelt port eller helt op til fire porte, så du nemt kan få plads til flere stik på en gang i det samme udtag. Det er dermed blot op til dig at vælge en variant, der matcher dine behov. Du bør desuden også være opmærksom på, hvilken kabeltype dåserne skal være kompatible med, og hvilken klassificering af selve netværksinstallation de skal være i. Det kan være netværkskategorierne (CAT) 5e, 6, 6a, 7 og 8. Det er desuden ikke alle netværks vægdåser, der sælges med en konnektor, og du skal derfor være opmærksom på, om du køber et komplet sæt eller enkelte dele.

Det skal du bruge, når du monterer en netværks vægdåse

Selve monteringen af en vægdåse kræver som udgangspunkt ikke brug af specialværktøj. Du kan dog med fordel benytte en LSA-tang, som bruges til monteringen af LSA-klemmer samt kabelinstallation og afskæring af overskydende kabelender. Til de mindre og mere kompakte netværks vægdåser kan du vælge at bruge en indmuringsdåse, der muliggør monteringen af visse vægdåser i pudsede vægge af mursten, gasbeton m.v. Denne proces er lidt mere omfattende, men til gengæld er du sikret et flot og diskret resultat.

Stort udvalg hos Av-Cables

Når du har styr på både typen og tilbehøret, så er det kun tilbage at vælge en netværks vægdåse i det design, du foretrækker. Her kan du med fordel lægge vejen forbi Av-Cables, hvor du kan vælge imellem et bredt udvalg af forskellige typer. Nogle er formet som en boks, imens andre er flade og derfor ikke fylder ret meget på væggen. Valget er helt op til dig, men uanset hvad du vælger, kan du være sikker på at få fat i en god vægdåse, der er nem at montere, når du handler hos Av-Cables.dk.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>