OK går ind i esport
Hjem EFTER ARBEJDE OK går ind i esport

OK går ind i esport

Af Redaktionen

Flere og flere danskere får øjnene op for esport. De danske elitespillere er blandt verdens bedste, og nu går OK som mangeårig sponsor af dansk sport og foreningsliv også ind i esports-verdenen.

OK går ind i esport 2For relativt få år siden var det for langt de fleste formentlig svært at forestille sig, at det en dag skulle være muligt at skabe en levevej ved at spille computer og i timevis hver dag sidde bevæbnet med mus og tastatur bag skærmen.

I dag er virkeligheden en anden, og over hele verden afvikles store turneringer i populære onlinespil med millioner i pengepræmier. Turneringerne følges på både stream og TV af millioner af interesserede seere, både unge og gamle. Fænomenet dyrkes af flere og flere danskere og kaldes i daglige tale esport, som er en sammentrækning af ”elektronisk sport.”

OK støtter (e)sporten
En af de store, og mest kendt turneringer er Blast, hvor der dystes i det populære online-skydespil, Counter Strike. Det er et af de ældste spil i esportsverdenen og har næsten 20 år på bagen. Blast afvikles som en serie af turneringer i flere lande, og til november afvikles den danske udgave, Blast Copenhagen.

Hos energiselskabet OK, som er kendt for at støtte lokalsporten i Danmark, og har man også fået øjnene op for, at sport i traditionel forstand nu i stadig stigende grad suppleres med digital sport. Derfor har OK indgået en partnerskabsaftale med den danske Blast-turnering.

”Vi er glade for at arbejde sammen med en partner som OK, som de fleste Danmark kender som en af sportens rigtig gode venner. Igennem partnerskabet kan vi sammen være med til at sætte fokus på esport og på de gode oplevelser og det fællesskab, der kendertegner esportsverdenen” siger Kasper Hvidt, sportsdirektør RFRSH Entertainment, som står bag Blast Copenhagen.

En del af fællesskabet
Når man snakker om sport som fritidsaktiviteter, tænker de fleste nok stadig på traditionelle sportsgrene som fodbold, badminton eller håndbold. Men esport er nu også flere steder en del af fritidstilbuddene, som mange foreninger tilbyder deres medlemmer.

”I OK har vi igennem mange år støttet sportsklubber og lokale foreninger. Vi ser nu, at sport i traditionel forstand i stigende grad suppleres med esport. Det ser vi blandt andet i det danske foreningsliv, hvor flere lokale sportsklubber efterhånden begynder at implementere esport som en del af deres tilbud,” siger Ole Kjeldgaard, marketingchef i OK.

Store turneringer som Blast er med til at sætte positiv fokus på esport for unge danske computerspillere. Når man spiller med og imod andre, dannes der helt naturligt fællesskaber omkring aktiviteten.

”De traditionelle foreninger får med esport en ny gruppe unge ind, som normalt ikke ville søge mod den slags fritidstilbud. Vi vil gerne støtte fællesskab, som kendetegner det danske foreningsliv, og esport er i den sammenhæng et spændende område, fordi det appellerer til en ny målgruppe, der tidligere ikke var en etableret del af foreningslivet,” lyder det fra Ole Kjeldgaard.

Blast Copenhagen afvikles lørdag den 3. november 2018 i Royal Arena i København.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>