Nyt fra Telebrancheforum: Udrulning af 5G
Hjem Nyheder Nyt fra Telebrancheforum: Udrulning af 5G

Nyt fra Telebrancheforum: Udrulning af 5G

Af Redaktionen

Energistyrelsen har den 4. december afholdt møde i Telebrancheforum, som har til formål at bidrage aktivt til målsætningen om, at Danmark skal være blandt de førende i Europa inden for udrulning og anvendelse af de nyeste kommunikationsteknologier.

Nyt fra Telebrancheforum: Udrulning af 5GDer var gode og konstruktive drøftelser om rammerne for udrulning af næste generations mobilteknologi (5G) og inspirerende indlæg fra medlemmerne.

Telebrancheforum har drøftet rammerne for, hvad der vil bidrage til en hurtig og effektiv udrulning af 5G og gøre Danmark blandt de bedste til at anvende 5G. Der er identificeret fire temaer, der tilsammen skal skabe de bedste rammevilkår:

  • frekvenser
  • udrulning
  • regulering
  • anvendelse

På mødet gav Telebrancheforums medlemmer interessante oplæg. Aalborg Universitet beskrev, hvor de ser der er store 5G-anvendelsesmuligheder, og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering fortalte om det såkaldte TAPAS-system, som koblet med 5G-teknologiens muligheder kan gøre meget præcis og hurtig positionsbestemmelse mulig. Det vil eksempelvis kunne anvendes inden for præcisionslandbrug, førerløse kørertøjer og anvendelse af droner.

5G-handlingsplanen for Danmark forventes at blive offentliggjort i starten af 2019. Via Telebrancheforum har interessenter fra blandt andet telebranchen, indholdsbranchen, universiteter, kommuner, regioner og sektorer såsom landbrug, transport og IT bidraget til udarbejdelsen af handlingsplanen.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>