Nyindstiftet CSR-pris gik til Linde Gas A/S
Hjem EFTER ARBEJDE Fredericias nyindstiftet CSR-pris gik til Linde Gas A/S

Fredericias nyindstiftet CSR-pris gik til Linde Gas A/S

Af Redaktionen

Ni virksomheder blev i foråret indstillet til at modtage Fredericias nye CSR-pris, som ikke mindst anerkender og understøtter de, der kobler forretning med socialt ansvar, fx gennem inklusion af kommunens borgere i et arbejdsfællesskab. 

Vinderen blev Linde Gas A/S.

I Fredericia bidrager mere end 230 virksomheder til CSR7000; et kommunalt initiativ til nedbringelse af ledigheden, herunder opkvalificering og job til udsatte borgere. De ni virksomheder var nomineret af Fredericia Kommune, Dansk Handicap Forbund og Business Fredericia.

Vinderen blev Linde Gas A/S, der vandt for sit samfundsengagement, men også for virksomhedens samarbejde med Fredericia Jobcenter for at få personer, der har mistet tilknytningen til arbejdsmarkedet, tilbage på arbejdsmarkedet. Flere er således blevet ansat efterfølgende.

”Det er en ære at få denne pris. Denne lokale forankring af CSR, med mennesker der ikke har de samme forudsætninger som os andre for at komme på arbejdsmarkedet, har været en rejse, hvor man har lært at det der skal til, er tid og plads til hinanden. Der har været svære stunder, hvor man ikke rigtig véd, om man magter hele processen med et menneske, som man gerne vil gøre noget godt for. Men alt i alt har det været rigtig, rigtig fantastisk – alene sådan et smil, som man kan få fra en medarbejder, der lige pludselig opdager den tryghed, der er i at få kollegaer og alt muligt andet, kan ikke erstattes af noget,” siger Torben Eriksen fra Linde Gas A/S i Taulov.

Nyindstiftet CSR-pris gik til Linde Gas A/SMed udgangspunkt i nomineringerne blev de ni virksomheder bedt om at yderligere uddybe deres CSR-arbejde og -engagement.

”Hos Linde globalt og lokalt arbejder vi meget seriøst med CSR. Som det eneste industrigasselskab i Danmark er vi arbejdsmiljøcertificerede efter ISO 45001. Herudover er vi medlem af Green Network og har modtaget diplom og flag for opfyldelsen af miljøkravene til netværket, og arbejder således også fokuseret på det forebyggende miljøarbejde,” fortæller Max Engelberth, kvalitets- og sikkerhedschef, som takkede på vegne af Linde Gas i Danmark.

Torben Eriksen slutter af: ”Æren tilfalder i bund og grund de medarbejdere, som hver dag tager hånd om mennesker, der har det svært. Nogle af dem er hos os endnu. Det er fantastisk, hvordan det er gået for dem.”

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>