Europa er fortsat sårbare overfor cyberangreb på trods af strammere lovgivning og retningslinjer
Hjem SIKKERHED Europa er fortsat sårbare overfor cyberangreb på trods af strammere lovgivning og retningslinjer

Europa er fortsat sårbare overfor cyberangreb på trods af strammere lovgivning og retningslinjer

Af Redaktionen

Knowbe4 offentliggør 2024 Security Culture Report, som giver indblik i de udfordringer, som europæiske virksomheder står over for i forhold til forebyggelse af cyberangreb.

 KnowBe4, der er er verdens største udbyder af it-sikkerhedstræning og simuleret phishing, kan i dag offentliggøre sin Security Culture Report for 2024.

Rapporten undersøger, hvordan sikkerhedsforanstaltninger påvirker organisationer, og hvordan medarbejdere agerer og har det på arbejdspladsen.

Rapporten er segmenteret i både globale og regionale versioner, der dækker over Nordamerika, Sydamerika, Europa, Afrika, Asien, og Oceanien, og den tager højde for regionale forskelle, adfærd og holdninger på arbejdspladsen.

Rapporten viser, at organisationer i hele Europa generelt har forståelse for, at medarbejderne er nødt til at være en del af virksomhedernes forsvar for at øge modstandsdygtigheden overfor cybertrusler, da social engineering fortsat udgør en af de største trusler. Organisationer ser ikke længere it-sikkerhedsbevidsthed som en noget, der bare lige skal vinges af i en medarbejderundersøgelse for at leve op til en tilfældig standard men snarere som den strategi, der skal ligge til grund for en stærk sikkerhedskultur.

Når det så er sagt, er det dog stadig en udfordring, at cybersikkerhed bliver anset som værende en enkelt afdelings eller teams ansvar i stedet for et fælles ansvar, som hele virksomheden løfter.

Behov for hurtigere respons – på trods af dukserolle
Ydermere viser rapporten, at selvom EU allerede er en af de toneangivende spillere, når det kommer til at forme den globale cybersikkerhed gennem lovgivning og regulativer, så er der stadig behov for hurtigere tilpasning og implementering for at det kan imødekomme organisationernes behov.

Europa er fortsat sårbare overfor cyberangreb på trods af strammere lovgivning og retningslinjerSecurity Culture rapporten undersøger emner som de varierende grader af modenhed indenfor it-sikkerhed rundt omkring i Europa, og hvilken betydning det har for organisationer. Den undersøger også mangelfuld kommunikation i organisationer, og hvordan det kan skabe grobund for flere cyberangreb. Den indeholder også forudsigelser for, hvor store stigninger man forventer at se indenfor mængden af cyberangreb, hvordan de kommer til at udvikle sig kvalitetsmæssigt, og strategier for, hvordan man potentielt kan bekæmpe disse angreb.

Rapporten gør det klart, at når it-kriminalitet og social engineering fortsat er en af de tre største trusler i Europa, så er det afgørende, at man sætter hårdt ind med it-sikkerhedstræning og uddannelse i organisationerne, hvis man skal holde trit med de it-kriminelle.

”Selvom vi ser en stigning i mængden af it-sikkerhedstræning internt i Europas mest digitale sektorer, så er der stor spredning på mængden af træning og uddannelse hen over de forskellige industrier. Uanset, så er det tydeligt, at mange organisationer halter bagefter, når det kommer til at etablere en præventiv it-sikkerhedskultur. Vi ser mange europæiske organisationer, der begynder at anerkende vigtigheden af at integrere it-sikkerhedstræning i deres virksomhedskultur, men samtidig er det vigtigt, at vi bliver ved med at adressere nødvendigheden af it-sikkerhed i alle brancher – også dem, hvor cybersikkerhed ikke bliver anset som et fælles ansvar internt i virksomheden.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>