Hyundai og legendarisk Ferrari-designer relancerer berømt konceptbil
Hjem EFTER ARBEJDE Hyundai og legendarisk Ferrari-designer relancerer berømt konceptbil

Hyundai og legendarisk Ferrari-designer relancerer berømt konceptbil

Af Redaktionen

Hyundai og den verdensberømte bildesigner Giorgetto Giugiaro er gået sammen om at genopbygge den originale Hyundai Pony konceptbil, der blev præsenteret i 1974, og som efterfølgende var en stor inspirationskilde bag den måske mest kendte film-bil i ’Back to the Future og Årets Bil i Danmark 2022, IONIQ 5.

Da den legendariske bildesigner, italieneren Giorgetto Giugiaro, arbejdede på DeLorean DMC 12, der debuterede i 1983 i den måske mest kendte bil i filmhistorien, ’Back to the Future, kom inspirationen særligt ét sted fra.

Nemlig fra designerens banebrydende samarbejde med Hyundai om udviklingen af Pony Coupé-konceptbilen.

Hyundai og legendarisk Ferrari-designer relancerer berømt konceptbil

Den originale Hyundai Pony konceptbil, der blev præsenteret i 1974

Konceptbilen lagde grundstenene for Hyundai Pony, der siden lanceringen i 1975 indtog segmentet for mellemklassebiler med stor succes. Ikke mindst takket være designet af Giorgetto Giugiaro, som udover samarbejdet med Hyundai er verdensberømt for hans designarbejde med Ferrari og Maserati.

Da Hyundai gjorde sit indtog på det danske marked i 1992, var det netop med Ponyen og nu er Giorgetto Giugiaro og Hyundai gået sammen igen om at genopføre det originale Pony Coupé Concept fra 1974.

Og det glæder pressechef i Hyundai Danmark, Annegrethe Skovby, der ser frem til at byde velkommen til en genopførelse af den berømte konceptbil i foråret 2023.

”Vi ser meget frem til, at Hyundai Pony bliver relanceret i 2023. Det er bilen, som kickstartede den koreanske bilindustri, og også lagde grundstenen til Hyundais entré på det danske marked. Det her er en særlig hyldest til historien og til den arv, som flere af nutidens mest populære Hyundai-modeller er skabt på basis af,” siger hun.

Inspirationskilde til nutiden
Næsten 50 år efter Hyundai Pony blev introduceret, er konceptbilen stadig en designmæssig inspirationskilde til flere af de biler, som høster anerkendende priser i dag. Det gælder blandt andet Årets Bil i Danmark 2022, den populære elbil Hyundai IONIQ 5, forklarer Annegrethe Skovby:

”Tilbage i 2019 startede IONIQ 5 som konceptbilen ’45’, som var en hyldest til den pionerånd, der allerede fandtes hos Hyundai i 1974, nemlig Pony Coupé Concept. Og det gælder også for den nye konceptbil Hyundai N vision 74, som er en racerbil med hydrogen-hybrid-motor,” siger Annegrethe og afslutter:

”For os er Hyundai Pony den bil, der løftede os ind på det danske marked, og som siden har tegnet den designmæssige retning for vores populære biler. Derfor er det helt specielt, at den atter bliver vækket til live”.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>