PlayStation lancerer nyt VR-headset til fremtidens gaming
Hjem NYE PRODUKTER PlayStation lancerer idag nyt VR-headset til fremtidens gaming

PlayStation lancerer idag nyt VR-headset til fremtidens gaming

Af Redaktionen

PlayStation lancerer i dag det helt nye VR-headset PS VR2, der giver spillere den ultimative VR-oplevelse.

Mere en 30 nye spil og opdaterede klassikere vil være tilgængelige ved lanceringen, inklusive Gran Turismo 7, Horizon Call of the Mountain og det danskudviklede spil ‘What the Bat?’ fra Triband.

 I dag udkommer det længe ventede VR-headset PS VR2 til PlayStation 5. PS VR2 er det andet VR-headset i rækken fra PlayStation og bygger på de samme ergonomiske funktioner som PS VR, men med et smallere design og en lavere vægt end dens forgænger.

“Vi er super glade for endelig at kunne lancere PS VR2, som vil give spillere en førsteklasses VR-oplevelse. Nye teknologier og funktioner åbner op for nye et helt nyt niveau af komfort og realisme i spillene og for at spiludviklere kan fortælle historier på en anderledes og mere indlevende måde,” siger Suman Rath, General Manager i Nordisk Interactive, der er officiel distributør af PlayStations produkter i Norden.

Nye funktioner giver medrivende VR-oplevelser

 Den nye PS VR2 tilbyder en række helt nye funktioner, der giver spillerne en hurtig og gnidningsfri spiloplevelse. De nye funktioner omfatter en række optimeringer af designet som fx et justerbart objektiv og en ny integreret udledningsventil, der skal forhindre skærmen i at dugge til, imens en spiller er opslugt i et VR-spil.

Med inspiration fra det 360-graders udsyn spillerne har, når de befinder sig i den virtuelle verden, er både PS VR2-headsettet og PS VR2-controlleren designet med et kugleformet-look. Ud over det nye design kan spillerne glæde sig til en masse nye funktioner, bl.a.:

 • PlayStation lancerer nyt VR-headset til fremtidens gamingIntelligent eye-tracking. PS VR2-headsettet kan aflæse øjnets bevægelser ved brug af eye-tracking. Nogle spil kan fx give dig muligheden for at opsamle et objekt ved blot at kigge på det. Det åbner op for mere livlige interaktioner og større emotionelle
 • Sensorisk feedback. Ved brug af en enkelt lille indbygget motor i headsettet kan spilleren modtage små vibrationer på hovedet, der giver et taktilt element til spiloplevelsen og øger
 • Foveated rendering. Som del af den nye eye-tracking-funktion kan kameraet måle dine øjnes bevægelser og justere opløsningen for at fremhæve eller præcisere netop det område, spillernes øjne fokuserer på.
 • Ny controller. Den nye forberede controller har forberede håndbevægelsesmåling, fingeraftryk-genkendelse, haptisk feedback og adaptive aftrækker-effekter magen til dem fra den trådløse DualSense controller til
 • Haptisk feedback. Headsettet og controlleren kan give små diskrete haptiske feedback-effekter, så spillerne fx kan føle deres karakters hjerterytme eller fornemme en susen, når et objekt flyver forbi deres
 • Adaptiv aftrækker. Denne funktioner gør det muligt for spillerene at føle spændingen i strengen, når de spænder deres bue for at skyde en pil af sted med den nye adaptive aftrækker-effekt.
 • Aflæsning af fingeraftryk. Den nye PS VR2 Sense controller kan aflæse spillerens fingres lokation for at gøre spillerens håndbevægelse mere
 • Video opløsning. PS VR2 har to 2000 x 2040 OLED skærme med en utrolig 4K grafik med HDR og 90/120
 • 3D-lyd. Den avancerede 3D-lyd giver spiludviklere muligheden for at give en utrolig surround sound, der gør det muligt at føle en karakters tilstedeværelse, når den hvisker dig i øret eller gør det muligt at lokalisere venner eller fjender ud fra lyden af deres skidt eller
 • Nemt setup. At forbinde PS VR2 til PS5 er nemt. Alt det kræver er et USB-C kabel fra VR2-headsettet til PS5 Det medfølgende kabel er ca. 4.5 meter lang.

Du kan finde den fulde liste over alle specifikationer på PlayStations blog her.

Nye spil, der debuterer på platformen

Der vil være mere en 30 spil tilgængelige ved lanceringen – inklusive helt nye titler og opgraderede versioner af allerede eksisterende PS VR-titler. Der er derudover i øjeblikket mere end 100 titler under udvikling til PS VR2.

På listen over nye spil i år er blandt andet titlen ‘What the Bat?’ skabt af det danske spilstudie Triband. I en serie af mere eller mindre absurde minispil udfordrer ‘What the Bat?’ spillerne til at leve som en kvindelig karakter, der har boldtræbat i stedet for hænder, som hun bruger til at skyde, lave mad, gynge, parkere, male, sylte og endda klappe hunde med, hvilket giver en fordybende, sjov og skøn oplevelse.

“Det har været en stor ære og en utrolig sjov proces at få lov at være en del af lanceringen af PS VR2. Alle de nye funktioner har givet os en masse kreativ frihed til at skabe et skønt og sjovt spil, som vi håber, vil være med til at give et smil på læben eller et godt grin bag VR-headsettet,” siger Peter Bruun, CEO i Triband.

Nye titler til PS VR2 inkluderer:

 • Horizon Call of the Mountain
 • Gran Turismo 7
 • Before Your Eyes
 • Kayak VR: Mirage
 • Pavlov VR
 • Puzzling Places
 • Song In the Smoke: Rekindled
 • Synth Riders: Remastered Edition
 • Thumper
 • NFL Pro Era
 • What the Bat?

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>