Stor kundeundersøgelse banede vejen for udvikling af det nye skabssystem VX25
Hjem NYHEDER Stor kundeundersøgelse banede vejen for udvikling af det nye skabssystem VX25

Stor kundeundersøgelse banede vejen for udvikling af det nye skabssystem VX25

Af Redaktionen

Siden lanceringen for nitten år siden, har Rittal solgt adskillige millioner TS 8 modeller og etableret sig som markedsleder med dette indkapslingssystem med gulvskab.

Stor kundeundersøgelse banede vejen for udvikling af det nye skabssystem VX25 1

Heinz-Josef Schmitz, chef for produktion af koblingsudstyr og teknisk service hos Blumenbecker Group

Nu kommer en helt ny model, VX25-systemet, som bygger videre på eksisterende fordele og tilføjer en masse nye. Kunder fra hele verden har aktivt bidraget til udviklingen.

Gennem et årelangt studie på tre kontinenter, blev hverdagen hos mange små, mellemstore og store virksomheder i Tyskland, USA og Kina dokumenteret i samarbejde med det München-baserede tekniske institut PMO Usability Engineering & Organizational Development.

– Brugerundersøgelsen var en øjenåbner. I nogle tilfælde opdagede vi endda problemer, som kunderne ikke selv havde identificeret, siger Thomas Steffen, VD Forskning og Udvikling på Rittal.

Kundekrav som rettesnor
Undersøgelsen resulterede i 150 specifikke krav for det nye indkapslingssystem. Herudover kom der synspunkter fra Rittals rådgivende kundeforum. Ingen af hovedsynspunkterne blev forbigået i det efterfølgende udviklingsarbejde.

Mindsker kompleksiteten
Resultatet er et konsekvent gennemført system med høj funktionalitet, montagevenligt og med et stort udbud af tilbehør. Et konsekvent 25 mm hulmønster har bidraget til at mindske antallet af enkelte dele betydeligt på alle niveauer – eksempelvis 40 procent færre stansede sektioner og skinner.

Holger Mrzyglodzik, projektleder hos Schubs Steuer-ungstechnik GmbH, ser store fordele med det kraftigt reducerede antal installerede komponenter.

– Den største styrke i det nye indkapslingssystem er udbuddet af tilbehør.

Montagevenligt
– Det nye skab er bedre end sin forgænger, TS 8. Det er lettere at montere, især i kombination med basen/soklen, siger Thomas Frink, VD for KSV Koblenzer Steuerungs- und Verteilungsbau GmbH.

Det er muligt at montere komponenter som skillevægge og dæksler til kontaktbeskyttelse. Disse kan desuden monteres på bagsiden, ligesom montagepladerne alternativt kan monteres fra bagsiden.

Tidsbesparende
De tidsbesparende montagefordele er vigtige også for Heinz-Josef Schmitz, chef for produktion af koblingsudstyr og teknisk service hos Blumenbecker Group:

– Det som virkelig imponerede mig er, at du ikke behøver mere end to værktøj for at færdiggøre skabet.

Montering og demontering af dørene i VX25-systemet er et typisk eksempel på øget enkelhed, og kan udføres uden brug af værktøj. Det gælder også for det nye snap-on-system med dørhåndtag. Håndtaget monteres ekstremt hurtigt med nogle få manuelle tag.

Et kærkomment system
Forbedringerne og fordelene er utrolig mange.

– Takket være samarbejdet med eksterne specialister og kunder har Rittal kunne udvikle et nyt, optimeret indkapslingssystem som allerede er blevet velmodtaget af markedet, siger Per Magnusson, produktchef på
Rittal Scandinavian ab.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>