Regeringens nye digitaliseringsstrategi skal skabe grobund for bedre kompetenceudvikling inden for IT-sektoren.
Særligt teknologien omkring ”kunstig intelligens” skal forbedres, da den ifølge en ekspertgruppe kommer til at være et centralt konkurrenceparameter for danske IT-virksomheder.
Men selvom øget digitalisering medfører nye muligheder, medfører udviklingen ligeledes et stigende krav til dataetik- og ansvarlighed.
Kunstig intelligens har indtaget verden med storm. Teknologien er både banebrydende og forbløffende, men selvom den har opnået enorme fremskridt, er udviklingen og anvendelsen stadig i en tidlig fase. Derfor har regeringens dataetiske ekspertgruppe udformet en rapport, der undersøger, hvordan vi i erhvervslivet og i samfundet anvender den nye teknologi på en måde, der tjener menneskeheden.
I maj 2022 lancerede den danske regering en digitaliseringsstrategi, som med dens 61 initiativer, skal sikre accelereringen af den grønne omstilling, styrke dansk erhvervslivs cyber- og informationssikkerhed, øge sundhedsvæsnets fremtidige brug af digitale hjælpemidler m.m.
Kunstig intelligens skaber mange muligheder for innovation og vækst. Men teknologien og den øgede digitalisering skaber også mange udfordringer og etiske dilemmaer.
Derfor er det vigtigt, at vi tager stilling til, hvilken rolle digitale forandringer skal spille – og ikke spille – i vores liv og samfund. Vi kender endnu ikke til alle de udfordringer, som teknologien vil pådutte vores fremtid, men hos TCS arbejder vi hele tiden med at forudsige og forebygge de mulige negative konsekvenser. I Danmark har vi heldigvis en rig tradition for ansvarlighed og medmenneskelighed, hvilket bliver afgørende i en tid, hvor digitaliseringen får en større betydning for dansk erhvervsliv.
God læselyst
Vikram Sharma Landechef TCS Danmark