Unge mener, at teknologi og digital innovation driver samfundsudviklingen
Hjem LeverandørSamsung Unge mener, at teknologi og digital innovation driver nu samfundsudviklingen

Unge mener, at teknologi og digital innovation driver nu samfundsudviklingen

Af Redaktionen

Samsung har i samarbejde med innovationsskolen Hyper Island udviklet Solve for Tomorrow, som skal give unge generationer mulighed for at opnå deres fulde potentiale og blive changemakers, der kan skabe positiv samfundsudvikling.

Sammen med ungdomsorganisationen Fryshuset har de spurgt unge mennesker i Norden om samfundsudviklingen og hvordan de bedst kan bidrage til den. Resultatet findes nu i en ny rapport.

I rapporten fremgår det, at mere end 8 ud af 10 danske unge mener, at teknologi og digital innovation kan bidrage til at løse de store samfundsmæssige udfordringer og over halvdelen (52%) mener, at teknologi kan bidrage til samfundsudviklingen. Dermed tror flere unge på teknologien, end de tror på udbyttet fra politisk engagement (39%).

– Med Solve for Tomorrow vil vi give de unge værktøjerne til at drive samfundsforandring med hjælpen fra teknologi og innovation. Vi håber på at kunne bidrage med at tilgængeliggøre teknologi og muliggøre det for flere at deltage aktivt i udviklingen af fremtidens produkter og tjenester. På den måde kan vi sammen gøre teknologi mere rummelig og ligeværdig, siger Alexander Grimsen, Corporate Citizenship Lead hos Samsung Electronics Nordic.

Undersøgelsen viser, at de nordiske unge kvinder generelt er mere ængstelige sammenlignet med de nordiske unge mænd. Den største forskel mellem kønnene er frygten for, at samfundet ikke prioriterer spørgsmål om psykisk sygdom og lighed. Samsung vil gerne sikre, at teknologien ikke forfordeler køn, og vil derfor opfordre unge kvinder til at tage del i Solve for Tomorrow, hvor kvinderne netop får mulighed for at anvende forskellige værktøjer, der kan hjælpe dem med at minimere de bekymringer, der er særligt fremtrædende hos dem.

– Hvis vi vil sikre os, at AI ikke er med til at forstærke negativt sprog om kvinder online, at voice-command ikke reagerer på lyse stemmer eller, at filtre skaber et negativt selvbillede hos unge piger, skal vi konstant sørge for at reflektere over ligestillingsperspektivet og involvere flere kvinder og piger i teknologisk udvikling, siger Alexander Grimsen, Corporate Lead Citizenship Lead, hos Samsung Electronic Nordic.

En af de unge kvinder, der engagerede sig i Solve for Tomorrow, er svenske Lovise Warg, som også endte med at vinde SFT i 2021 med sin app for personer med autisme, ADHD og/eller ADD. Det var hendes mål at skabe et ”safe space” hvor man kan være sig selv, chatte med andre og dele sine tanker og tips og værktøjer, der kan lette hverdagen.

Unge mener, at teknologi og digital innovation driver samfundsudviklingen

– Det positive er, at alle lande og begge køn har stor tiltro til, at teknologien kan bidrage til et bedre samfund. Den tiltro deler vi på Fryshuset og derfor har vi et langvarigt samarbejde med Samsung Electronics Nordic, siger Lucella Bergström, projektleder for Fryshuset.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>