Trend Micro og Microsoft samarbejder om sikkerhed til elbiler
Hjem SIKKERHED Trend Micro og Microsoft samarbejder om cybersikkerhed til elbiler

Trend Micro og Microsoft samarbejder om cybersikkerhed til elbiler

Af Redaktionen

Trend Micro etablerer ny forretningsenhed, som skal beskytte biler med internetadgang mod hackere.

Forretningsenheden, der hedder VicOne, integrerer cloud- og AI-services fra Microsoft.

Initiativet kommer i kølvandet på bl.a. en række FN-regler, som stiller krav til bilbranchen om at beskytte bil og fører imod digitale trusler.

I 2025 vil der globalt være mere end 400 mio. biler med internetadgang på gaden. Det er et attraktivt scenarie for hackere. Cybersikkerhedsselskabet Trend Micro åbner derfor en ny forretningsenhed kaldet VicOne, som skal beskytte både nutidens og fremtidens biler.

“Stadig flere biler og andre køretøjer får internetadgang, og vi har også set analysevirksomheden Gartner opfordre bilindustrien til at samarbejde med cybersikkerhedseksperter, som kan vurdere og blokere trusler. Det er derfor naturligt, at vi inkluderer autobranchen i vores økosystem af sikkerhed,” siger Christian K. Beck, der er countrymanager hos Trend Micro i Danmark.

Nye FN-regler stiller krav til bilbranchen

Elektriske biler bliver i stadig højere grad udsat for en bred række af digital trusler.
Hvis bilproducenterne skal overholde de nye sikkerhedsforskrifter, som er indført af FN (UN – R155), kræver det, at de indarbejder omfattende cybersikkerhed i deres økosystemer.

FN’s regler er udformet for at sikre, at bilproducenterne minimerer den stigende trussel imod biler med internetadgang og har fokus på at beskytte føreren og de mange følsomme data, som overføres trådløst til og fra bilerne og er en del af bilernes software og komplekse forsyningskæder.

Et afgørende skridt for bilproducenterne er at tage sikkerhedscentre for biler i brug, såkaldte “Vehicle Security Operations Centers” (SOC). Et SOC sikrer, at producenterne overholder lovkravene ved at tilbyde teknologi, som kan identificere og reagere på trusler imod softwarestyrede køretøjer.

Integrerer cloud- og AI-services fra Microsoft

VicOne’ SOC integrerer cloud- og AI-services fra Microsoft Azure IoT-teknologi, som indsamler telemetridata i bilerne og analyserer sikkerhedstrusler og sårbarheder.

Trend Micro og Microsoft samarbejder om sikkerhed til elbiler

Christian K. Beck

“Cybersikkerhed er en integreret del af økosystemet omkring elbiler. Microsoft leverer en omfattende og åben platform med maksimal sikkerhed. Vi ser frem til at samarbejde med Trend Micro og VicOne om at levere komplet sikkerhed inden for telemetri og til elbiler gennem Microsofts cloud- og AI-features, som er den del af Azures IoT-services, ” siger Soren Lau, general manager for divisionen IoT Partner Solutions i Asien og EMEA hos Microsoft.

VicOne vil levere end-to-end-sikkerhedsløsninger til hele bilbranchens økosystem.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>