Jakob Fuglsang og Carlos Sastre afløser Fabian Cancellara
Hjem EFTER ARBEJDE Jakob Fuglsang og Carlos Sastre afløser Fabian Cancellara

Jakob Fuglsang og Carlos Sastre afløser Fabian Cancellara

Af Redaktionen

[EFTER ARBEJDE] Med kort varsel træder Jakob Fuglsang og Carlos Sastre til som afløsere for Fabian Cancellara i Silkeborg og i Farum til Chasing Cancellara powered by Waoo.

Jakob Fuglsang og Carlos Sastre afløser Fabian Cancellara 2Schweizeren vil naturligvis stadig være til stede ved løbene, men har fået startforbud af sin læge på grund af sin brækkede fod.

Danmarks største cykelstjerne Jakob Fuglsang og Tour de France-vinderen fra 2008, Carlos Sastre, kommer til Silkeborg og Farum for at køre Chasing Cancellara powered by Waoo.

Den danske Astana-kaptajn har med kort varsel takke ja til at stille til start i både Silkeborg d. 26. august og i Farum d. 2. september, mens den spanske klatrer kører med i Silkeborg. Duoen afløser Fabian Cancellara, der til det sidste havde håbet og forventet, at han ville blive klar til at køre med i de to events.

Den schweiziske tempospecialist har imidlertid fået startforbud af sin læge, fordi Cancellaras brækkede fod fortsat ikke kan holde til udfordringerne i sadlen på dansk asfalt. Derfor måtte arrangørerne af Chasing Cancellara powered by Waoo rykke hurtigt for at sikre kompetente afløsere.

”Vores team på Chasing Cancellara har sammen med Fabian Cancellaras management knoklet på højtryk i de seneste par dage for at finde en erstatning for Fabian. Vi har fokuseret meget på, at det virkelig skulle være navne fra øverste hylde for at sikre, at deltagerne fortsat får en helt unik oplevelse i begge byer. Vi synes, Jakob og Carlos er rigtig gode valg. Jakob er Danmarks største cykelstjerne, og det er fantastisk, at han også synes Chasing Cancellara-formatet er så spændende og anderledes, at han er klar til at stille op. Og Carlos er tidligere vinder af Tour de France. Det taler for sig selv. Det betyder meget for både os og for Fabian, at hans to tidligere holdkammerater vil hjælpe os,” siger Bjarne Riis, der er del af ejerkredsen i Virtu Cycling Group, som har rettighederne til Chasing Cancellara-formatet i Norden.

Folkefest i vente

Fabian Cancellara selv kommer naturligvis fortsat til både løbet i Silkeborg og i Farum og deltager meget aktivt på sidelinjen.
Her vil han blandt andet udlevere startnumre personligt, ligesom han vil sende deltagerne afsted på startrampen og have masser af tid til autografskrivning.
Cancellara står også for præmieoverrækkelsen og vil være til stede i VIP-området til en cykelsnak med deltagerne undervejs.

Den mangedobbelte verdensmester i enkeltstart, OL-guldvinder og vinder af forårsklassikerne Flandern Rundt og Paris-Roubaix kan dog til sin ærgrelse ikke selv cykle med i løbene som planlagt.
For tre uger siden styrtede Fabian Cancellara på en træningstur, og nu har hans læge definitivt vendt tomlen nedad for schweizerens deltagelse.

”Jeg har til det sidste troet på, at jeg ville blive klar og kunne køre med. Men jeg bliver også nødt til at lytte til min læges dom og acceptere den. Jeg er selvfølgelig både skuffet og ked af, at jeg ikke i denne omgang får lov til at komme på cyklen i Danmark. Så derfor er jeg ekstra glad for, at to af mine tidligere holdkammerater Jakob Fuglsang og Carlos Sastre kommer og kører med. Vi taler altså om en nuværende stjerne i feltet og en tidligere vinder af Tour de France. Jeg glæder mig rigtig meget til at være med, møde alle deltagerne, være en stor del af setuppet og skabe en cykelfest. Og så vender jeg stærkt tilbage på cyklen næste år,” siger Fabian Cancellara.

Schweizeren oplyser samtidig, at hans tid fra OL-guldet i Rio fortsat vil blive et benchmark for deltagerne i Chasing Cancellara – side om side med kampen mod de andre hold samt Carlos Sastre, Jakob Fuglsang og en række andre kendisser.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>