Visa-rapport kortlægger tendenser for pengebevægelser på tværs af landegrænser
Hjem FINANSIEL Visa-rapport kortlægger tendenser for pengebevægelser på tværs af landegrænser

Visa-rapport kortlægger tendenser for pengebevægelser på tværs af landegrænser

Af Redaktionen

Den tredje årlige globale Money Travels: 2024 Digital Remittances Adoption-rapport fra Visa konkluderer, at pengebevægelser på tværs af landegrænser spiller en afgørende rolle i at støtte humanitære indsatser.

Visa-rapport kortlægger tendenser for pengebevægelser på tværs af landegrænserSamtidig viser rapporten, at danskerne i fremtiden vil gøre brug af digitale pengeoverførsler.

En undersøgelse af næsten 45.000 afsendere og modtagere af pengeoverførsler i tyve lande danner fundamentet for Visas tredje årlige globale rapport. Blandt rapportens konklusioner er, at pengeoverførsler er en nødvendighed for millioner af migrantarbejdere og deres familier, og at digitale apps er danskernes go-to, når der skal overføres penge.

Behovet for hurtige, nemme og sikre betalinger har aldrig været vigtigere for familier, lokalsamfund og økonomier verden over. Mens globale pengeoverførsler faldt år for år på grund af forskellige økonomiske udfordringer. Ifølge rapporten forbliver afsendere positive over for fremtidige pengeoverførsler.

Digitale apps er ikke blot den foretrukne måde at overføre penge på i Danmark – det er også tilfældet globalt. Rapporten viser, at mere end to tredjedele af dem, der benytter sig af pengeoverførsler, foretrækker at bruge digitale apps. Samtidig oplever mange (43 procent) af brugerne ikke problemer, når de sender eller modtager digitale pengeoverførsler. På modsatte vis oplever 76-76 procent problemer, når de sender eller modtager fysiske pengeoverførsler, såsom kontanter, checks og postanvisninger.

”Digitale apps har vist sig at være danskernes foretrukne platform til at lave pengeoverførsler, hvor Tyskland, Sverige og globale finanscentre som Storbritanien er de største modtagere. Årsagerne til disse overførsler varierer, alt fra uventede behov til særlige anledninger, mens den indgående kapital, vi modtager i Danmark, typisk er bundet til særlige anledninger, personlige investeringer eller ferieudgifter. Hos Visa er vi opsatte på at levere sikre og effektive løsninger til de udviklende tendenser for pengebevægelser”, siger Claus Richter, Landechef for Visa Danmark.

Visa-rapporten undersøger, hvordan globale forbrugere sender pengeoverførsler på tværs af landegrænser. Derudover kortlægger rapporten metoder og årsager til at sende og modtage pengeoverførsler. Blandt afsendere og modtagere af pengeoverførsler i Danmark viser rapporten tre vigtige hovedkonklusioner:

  • De mest almindelige lande at sende penge til er Tyskland (20 procent), Storbritannien (13 procent), USA (13 procent) og Sverige (10 procent).
  • 63 procent brugte digitale apps til at sende og 63 procent brugte digitale apps til at modtage pengeoverførsler.
  • Danskere, der benytter pengeoverførseler, nævner uventet behov (23 procent) og særlige anledninger (21 procent) som de vigtigste grunde til, at de sender penge, mens særlige anledninger, deres egne investeringer/konti (25 procent) og helligdage (19 procent) er de vigtigste grunde til at modtage.

Visa arbejder sammen med globale organisationer som Brightwell, Thunes, Remitly og Western Union for at hjælpe med at muliggøre effektive pengebevægelser gennem digitaliserede pengeoverførsler. Du kan få mere information og læse rapporten her.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>