3 lancerer 5G til december
Hjem NYHEDER 3 lancerer 5G til december

3 lancerer 5G til december

Af Redaktionen

I december 2020 går teleselskabet 3 i luften med 5G udvalgte steder i København og fortsætter derfra udrulningen af 5G i resten af netværket landet over.

3 lancerer 5G til december

Stefan Ring Stohrmann, Netværksansvarlig

I sommeren 2022 vil 5G være rullet ud i hele 3’s netværk. Hos 3 ser man især frem til at kunne tilbyde ’trådløs fiber’ via 5G.

3 går i luften med 5G udvalgte steder i København i december 2020 og fortsætter derfra udrulningen i resten af netværket. Til at begynde med vil 3 rulle 5G ud med hastigheder på op til 250 Mbit/s, men i marts 2021 forventes det, at Energistyrelsen vil holde auktion over 3,5 GHz-båndet, som vil videreudvikle 5G og levere hastigheder på omkring 1 Gbit/s.

I sommeren 2021 forventer 3, at 5G er rullet ud i 1/3 af netværket. Det vil sige på det meste af Sjælland, i den øvre del af Sønderjylland og enkelte områder i Østjylland. I denne periode vil 3 opsætte det første 5G-udstyr, som kan levere 5G på 3,5 GHz-båndet, og dermed kan 3 lancere ’trådløs fiber’.

Omkring årsskiftet 2021/2022 vil 5G være rullet ud i 75 % af 3’s netværk – det vil sige på det meste af Sjælland, Sønder- og Østjylland samt Fyn. Og i sommeren 2022 vil 5G være rullet ud i hele 3’s netværk.

Næste generations mobile bredbånd

5G vil gradvist blive forbedret og udrullet i løbet af de kommende år, og på sigt vil 5G kunne byde på lynhurtige hastigheder og minimal forsinkelse og dermed et væld af nye muligheder, bl.a. i form af internet med fiberlignende hastigheder – trådløst.

”På den korte bane kan 5G være med til at sikre, at der er kapacitet i netværket til, at kunderne fortsat har en god og stabil mobilforbindelse, selv om dataforbruget stiger, og det vil forbedre dækningen indendørs i de områder, hvor signalerne har svært ved at trænge igennem”, forklarer Stefan Ring Støhrmann, radionetværkschef hos 3, og fortsætter:

”På den lidt længere bane – fra omkring 2021 og frem – bliver 5G i stand til at levere næste generations mobile bredbånd, som har hurtigere download og større kapacitet. Det går også under navnet ’trådløs fiber’. Og kigger vi endnu længere frem vil 5G om nogle år kunne byde på banebrydende nye oplevelser, når forskellige industrier for alvor begynder at udnytte mulighederne ved 5G’s øjeblikkelige, trådløse højhastighedsforbindelser. Så vil vi sikkert se selvkørende biler, udbringning af varer med droner og fjernstyrede operationer, og Live Virtual Reality og Augmented Reality vil blive hverdagskost.”

Når 3 har rullet 5G ud i hele sit netværk, vil selskabet bruge de følgende år på at gøre sit kernenetværk cloudbaseret, hvilket vil nedbringe forsinkelse yderligere, samt løbende udvide og finmaske 5G-netværket, indtil 5G vil være mainstream omkring 2025.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>