Arctic Wolf 2024 Trends Report: En tredjedel af udsatte virksomheder falder for falske firma-mails
Hjem SIKKERHED Arctic Wolf 2024 Trends Report: En tredjedel af udsatte virksomheder falder for falske firma-mails

Arctic Wolf 2024 Trends Report: En tredjedel af udsatte virksomheder falder for falske firma-mails

Af Redaktionen

Næsten halvdelen af de adspurgte virksomheder i en stor cybersikkerhedsundersøgelse fra Arctic Wolf svarer, at de har været udsat for et ransomwareangreb. 

Arctic Wolf, en global leder inden for sikkerhedsoperationer, lancerer i dag resultaterne fra sin årlige State of Cybersecurity: 2024 Trends-rapport, baseret på en global undersøgelse med over 1.000 senior IT- og cybersikkerhedsbeslutningstagere fra organisationer i over femten forskellige lande.

State of Cybersecurity: 2024 Trends Report giver sikkerhedschefer og praktikere indsigt i den nuværende og fremtidige tilstand af cybersikkerhedslandskabet, så de kan hjælpe deres organisationer med at levere positive sikkerhedsresultater i et stadigt udviklende trusselsmiljø og forblive på forkant med cyberforsvar.

Nøglefund fra rapporten inkluderer:

  • Business Email Compromise (BEC) er nu den største angrebsmetode: Næsten tre fjerdedele (70 procent) af organisationerne var mål for forsøgte BEC-angreb det sidste år, hvor næsten en tredjedel (29 procent) af disse mål blev ofre for en eller flere vellykkede BEC-hændelser.
  • Vellykket datatyveri dominerer udbredte ransomware-angreb: Næsten halvdelen (45 procent) af respondenterne hævder, at deres organisation led et ransomware-angreb i de sidste 12 måneder – en stigning fra sidste år – og hvor flertallet (86 procent) af disse angreb inkluderede datatab.
  • Brud på oplysningsregler tvinger til gennemsigtighed: To tredjedele (66 procent) af organisationerne, der led et databrud det sidste år, valgte at offentliggøre information om deres hændelser, mens en tredjedel (30 procent) kun offentliggjorde deres brud til berørte parter.
  • Cyberforsikring er den nye standard i risikostyring: Efterspørgslen og vedtagelsen af cyberforsikring er udbredt, med en meget lille brøkdel (5 procent) af organisationer, der besluttede ikke at tegne en forsikring. Af de resterende organisationer, der blev undersøgt, har flertallet (66 procent) en aktiv cyberforsikringspolice, mens næsten en yderligere tredjedel (29 procent) er i gang med at erhverve eller planlægger at erhverve en police i år.
  • Med stigningen i generativ AI er brugspolitikker en prioritet for organisationer: Et overvældende flertal af organisationer (94 procent) har enten allerede eller planlægger at implementere adoptions- og brugspolitikker omkring generativ AI og store sprogmodeller (LLM) værktøjer i år.

Arctic Wolf 2024 Trends Report: En tredjedel af udsatte virksomheder falder for falske firma-mails“Rapporten bekræfter den skræmmende udvikling hos trusselsaktørerne, som stadig bliver dygtigere og mere avancerede i deres angrebsmetoder. Angribere fokuserer på den menneskelige faktor, som det fremgår af den overvældende målretning via BEC-angreb. Uanset metoden for indtrængen, er indsatsen endnu højere for virksomhedsledere, da de fleste vellykkede ransomware-angreb involverer, at de indtrængende stjæler data ,” sagde Ian McShane, vicepræsident, Managed Detection and Response (MDR), Arctic Wolf, og tilføjer:

“Mens vi er optimistiske på grund af den øgede brug af cyberforsikring og beredskabsprogrammer, er det klart, at der stadig er arbejde at gøre for at overvinde de tilbagevendende udfordringer for cybersikkerhedsledere, herunder de øgede økonomiske og produktivitetsmæssige stab på grund af ransomware.”

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>