Bring leverer nu emissionsfrit til en million danskere
Hjem BÆREDYGTIGHED Bring ska levere nu emissionsfrit til en million danskere

Bring ska levere nu emissionsfrit til en million danskere

Af Redaktionen

Bring omstiller flere steder til el, og når nu en million danskere med deres emissionsfrie leveringer.

Det er en vigtig milepæl på vejen mod at blive fossilfri i Danmark i 2025.

I oktober blev hovedstadsregionen grønnere, og nu udvider man blandt andet til Fredericia, Vejle og Kolding.

I oktober sidste år blev Bring emissionsfri i hovedstadsområdet. Nu er yderligere fire elbiler hentet ind, og man når dermed en million danskere med emissionsfri levering.

– Nu når vi ud til mere end hver sjette dansker med vores emissionsfrie pakkeleveringer. Bare ved at udskifte til el i Københavnsområdet sparer vi over 94 ton kuldioxid årligt – det svarer til cirka samme mængde kuldioxid, som hvis over 40 biler holdt stille i et år – og så har vi ikke regnet de nye lokationer med, siger Bjarne Lauritsen, director of operations hos Bring i Danmark.

De steder, hvor Bring nu også leverer emissionsfrit med elbiler, er Fredericia, Vejle, Kolding, Sjølund, Hejls – hvilket vil sige cirka 180.000 indbyggere. Tidligere har Bring omstillet til emissionsfri levering i København, Valby, Frederiksberg, Glostrup, Greve, Ishøj, Brøndby, Rødovre, Tårnby samt Dragør og på Samsø.

Stærkt år for den nordiske koncern

I dag udgiver Posten Norge-koncernen, som Bring er en del af, sin års- og bæredygtighedsrapport. Den viser, at koncernen har reduceret udledningen af kuldioxid med tolv procent i 2021 – og med hele 51 procent siden 2012. Samtidig viser Posten-koncernen et riktig godt driftsresultat på 1.525 millioner kroner.

– Det er et resultat, vi er meget stolte af, især da vi også er vokset kraftigt i løbet af de seneste ti år. Vi er stolte og glade – men vi er ikke tilfredse. I Danmark er vores mål, at vi udelukkende skal tilbyde fossilfrie leveringer om tre år, siger Bjarne Lauritsen.

Nøgletal for Posten Norge – koncernen helåret 2021 (2020 tal i parentes)
  • Bring leverer nu emissionsfrit til en million danskereOmsætning (MNOK): 24 716 (23 996)
  • Justerede driftsresultat (MNOK): 1 525 (1 423)
  • Soliditet (%): 39,7 (37,5)
  • Afkast af investeret kapital / ROIC (%): 16,4 (14,1)
  • Rentabilitet af egenkapitalen efter skat (%): 14,5 (16,4)

Vil du vide mere om koncernens årsresultater og fremskridt inden for den grønne omstilling?
Vedhæftet er vores års- og bæredygtighedsrapport.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>