Tata Consultancy Services (TCS) vil reducere virksomhedens Co2-udslip fra egne anlæg, og driften af disse, med 70 procent frem mod 2025 (ift. 2016-niveau).
Samtidig vil verdens største konsulenthus, målt på markedsværdi, opnå netto-nulemission af drivhusgasser i 2030.
De nye mål for Co2-reduktion kommer efter, at TCS før tid opnåede sit oprindelige Co2-mål om at halvere sit udslip inden 2020 (ift. 2008-niveauet). I 2021 var CO2-aftrykket således hele 61,6 procent lavere sammenlignet med 2008-nivauet.
Kun hver fjerde medarbejder skal på kontoret i fremtiden
Kernen i TCS’ strategi om at mindske Co2-aftrykket er energieffektivitet i virksomhedens ejendomsportefølje via mere bæredygtige bygninger, minimering af energiforbrug for it-systemer samt implementering af TCS’ egen Clever Energy-løsning, der via IoT (internet of things) maskinlæring og kunstig intelligens skal optimere energiforbruget på tværs af virksomhedens mange campusses.
Et andet centralt element i jagten på mindre Co2, er TCS’ Vision 25×25, der dækker over et opgør med kontorarbejde som vi kender det. Vækst i forretning skal ikke længere automatisk betyde udvidelse af flere kontorer og campusser. Det vil mindske det Co2-forbrug, der kommer fra medarbejderrejser og -pendling til og fra arbejde. I praksis betyder initiativet, at kun 25 procent af TCS’ knap 490.000 ansatte i 2025 vil arbejde fysisk fra et TCS campus – og, at ingen vil bruge mere end 25 procent at deres arbejdstid på kontoret. Ligeledes vil TCS øge brugen af vedvarende energi for at at opnå målet om reel netto-nulemission i 2030.
”Vi er en stor international virksomhed, og vi er meget opmærksomme på, at med vores størrelse så følger der også et stort ansvar for at gå forrest, og passe på ressourcer og klimaet. Vi tror på, at vi kan gøre en reel forskel ved at træffe hårde, men smarte beslutninger for, hvordan vi driver vores forretning. Med vores nye 70 % målsætning, så kommer vi i samme ambitiøse selskab som Danmark, der som os, er meget dedikerede til at finde løsninger på klimaudfordringen gennem teknologi. Vi tror på, at vi kan nå 70 % reduktionen og også komme i mål med netto-nulemission i 2030”, siger Ruchikar Dalela, der er administrerende direktør i TCS Danmark
18-dobbelt global guldvinder i bæredygtighed
Virksomhedens klimaaftryk faldt markant i 2021 på grund af den store overgang til fjernarbejde, der blev muliggjort via TCS’ Secure Borderless Workspace-platform. Flere end 97 % af TCS’ knap 490.000 ansatte arbejdede hjemmefra i løbet af året. Det reducerede ressourceforbruget, Co2-emissioner og affald betydeligt. I perioden faldt TCS’ absolutte energiforbrug ligeledes med 46,6 % sammenlignet med året før, mens det absolutte Co2-aftryk faldt med knap 50 procent (48,8 %).
TCS kommer fortsat til at arbejde med at mindske vandforbruget og optimere affaldshåndteringen og -genbrug. TCS har ligeledes stoppet brug af engangsplast på alle campusser og genbruger alt genanvendeligt plastaffald. TCS er certificeret ift. ISO 14001: 2015 Environmental Management System-standarden på 120 lokationer verden over. Virksomheden modtog for 18. år i træk en guldrating i EcoVadis’ globale bæredygtighedsvurdering i 2021. TCS outperformede alle sammenlignelige organisationer inden for alle fire vurderingsområder: miljø, arbejdskraft, menneskerettigheder samt etisk & bæredygtigt indkøb.