Global hackathon vil fremme innovation inden for sundhed og velvære – et særligt projekt skal reducere fedme hos børn
Hjem AI Global hackathon vil fremme innovation inden for sundhed og velvære – et særligt projekt skal reducere fedme hos børn

Global hackathon vil fremme innovation inden for sundhed og velvære – et særligt projekt skal reducere fedme hos børn

Af Redaktionen

Den bedste pleje er den, der aldrig gives, siges det.

Global hackathon vil fremme innovation inden for sundhed og velvære – et særligt projekt skal reducere fedme hos børn

Brugen af ​​data til forebyggende formål, har potentialet til at fremme den tilgang.

For at fremskynde brugen af ​​data på vores hospitaler er der i øjeblikket en global hackathon i gang for at finde nye måder at bruge kunstig intelligens til at forudsige sygdomme og deres forløb. De deltagende hold vil indsende deres resultater i begyndelsen af ​​april, og vinderne vil blive annonceret den 29. april.

Analysemodeller og medicinsk billedanalyse har stort potentiale til at videreudvikle sundhedsplejen. AI og machine learning bruges allerede i dag i sundhedsvæsenet til at opdage sygdomme på et tidligt tidspunkt. Men der er meget mere, man kan gøre, ifølge analysevirksomheden SAS Institute. Dette er en af ​​grundene til, at de hvert år arrangerer en global hackathon-begivenhed sammen med aktører fra erhvervslivet, myndigheder og forskningsverdenen.

SAS Institute har sammen med Intel, Microsoft og Core Compete udviklet en cloudbaseret infrastruktur til at lette analyse og visualisering af store datamængder. De deltagende hold påtager sig både lokale og globale udfordringer og konkurrerer derefter med deres innovationer. Projekterne vurderes ud fra deres kommercielle potentiale, graden af ​​innovation og deres tekniske og analytiske niveau.


Åben for alle brancher

SAS Hackathon er åben for deltagere fra alle brancher. I år er flertallet af holdene dog fokuseret på at løse problemer inden for sundhed og behandling. Næsten en tredjedel af de hundrede hacks hører til denne kategori. Blandt andet ser de nærmere på, hvordan man kan forudsige bivirkninger af vaccinationer, optimere arbejdsgange til medicinsk billeddannelse, forhindre blodforgiftning og andre behandlingskrævende infektioner, samt hvordan biometriske data kan bruges i patientevalueringer.

– Disse ideer viser en vigtig hypotese, nemlig at analyse kan bidrage meget til moderne sundhedspleje og den nødvendige forandringsrejse, som sundhedsvæsenet skal gennemføre. Ikke mindst fordi analyse kan hjælpe med at identificere risikofaktorer, før symptomerne bliver opdaget hos den enkelte patient, siger Ulf Hertin, rådgiver og ansvarlig for sundhedspleje og biovidenskab ved SAS Global Hackathon.

– Innovationerne fra hacket vil ændre vores måde at opleve pleje, forbedre helbredet generelt og give både bedre patientresultater og patienttilfredshed, siger Ulf Hertin.


Nordisk projekt for at reducere fedme hos børn

Ud over disse eksempler er der et internt innovationsprojekt ved hackathon, der udelukkende fokuserer på at forhindre begyndelsen af ​​børnefedme og give en sund start på livet. Projektet ledes af det svenske statslige innovationsprogram SWElife, og projektet involverer deltagere fra offentlige og private organisationer i flere lande. Idéerne spænder fra grundlæggende digitalisering for et bedre forskningsperspektiv, forbedring af fødevaremærkning til intervention og udvikling af forskellige apps til børn.

Hackathons ekspertjury vælger vindere i slutningen af ​​april. De bedste ideer præsenteres på en af ​​verdens største AI-konferencer, SAS Global Forum, hvor SAS Institute er vært. Projekterne med det største potentiale inviteres også til SAS Vector Labs, som er et nystartet initiativ til innovation og inkubatorstøtte for at realisere de bedste ideer.


Europæiske sundhedsorganisationer i en separat hackathon

På grund af den store opmærksomhed, som SAS Global Hackathon har, modtog SAS Institute også en anmodning fra Microsoft om at deltage i organiseringen af  et specialiseret og separat hackathon for udvalgte større universitetshospitaler. Dette hackathon giver mulighed for et øget fokus på innovation for de udvalgte universitetshospitaler og andre aktører. Dette AI for Healthcare Hackathon starter den 21. april og involvere førende insitituioner inden for sundhedssektoren i Europa.

Som den eneste analysepartner slutter SAS sig til NVIDIA og Microsoft for at tilbyde en platform for hackathon-hold, der hurtigt kan fordybe sig i tre specifikke applikationer: AI anvendt til medicinsk billedanalyse, forebyggelse og patientsikkerhed.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>