Untitled 15
Hjem UDDANNELSE 400 nye it-studiepladser rammer et stort hul i markedet

400 nye it-studiepladser rammer et stort hul i markedet

Af Redaktionen

Med etableringen af 400 nye it-studiepladser årligt i Vejle, har Trekantsområdet en ambition om at løfte sig til at blive Produktionsdanmarks digitale lokomotiv.

Pladserne er dog også til gavn for resten af Danmark, mener IT-Branchen.

IT-Universitetet, AI Innovation House/DANDY Business Park og Vejle Kommune har indgået en aftale om at oprette en ny campus med i alt 1.550 nye it-uddannelsespladser.

Man vil årligt tilbyde 400 studiepladser på bachelorniveau i Vejle og forventer, at cirka 50 % af de færdiggjorte bachelorstuderende vil fortsætte på en kandidatuddannelse, som IT-Universitetet også vil udbyde i Vejle.

Og det er godt nyt, hvis man spørger IT-Branchen.

Untitled 15”Det er rigtigt set at skabe nye it-uddannelsespladser udenfor storbyerne i stedet for at tage dem fra byerne, herunder København, hvor der er så rigeligt brug for dem. Der er akut mangel på it-folk over hele landet, og efterspørgslen ikke bare fra it-virksomheder men fra hele arbejdsmarkedet stiger støt,” udtaler Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Allerede nu mangler der 2.600 it-folk alene i it-branchen, og ifølge tal fra regeringen kan vi i 2030 komme til at mangle op imod 19.000 it-specialister i Danmark.

Også lokalt er der glæde at spore, da der er vækst i relation til både bosætning, studieliv og erhvervsliv.

”Som it-virksomhed mærker vi dagligt, at det er svært at skaffe de rigtige it-kompetencer til mange af de opgaver, som vores kunder står i kø for at få løst. Så det er utroligt positivt, at der nu bliver oprettet så mange nye studiepladser, da både it-virksomheder og mange andre virksomheder i et stort område omkring Vejle skriger efter it-specialister,” siger Jens Find, adm. direktør i Unik System Design A/S, der har hovedkvarter i Vejle.

Et kæmpe kompetencehul som mærkes bredt i hele branchen. Således kan 43,6% af de danske it-virksomheder fortælle, at de inden for de seneste 12 måneder helt har måtte opgive at besætte stillinger, fordi der ganske enkelt ikke var folk til dem.

Pga. manglen på it-specialister måtte 43,2% udskyde videreudvikling og innovation, mens 27,0% måtte sige nej til ordrer og opgaver, da de ganske enkelt kunne skaffe de rette kompetencer.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>