Dansk start up vil effektivisere affaldshandel på verdensplan
Hjem Nyheder Dansk start up vil effektivisere affaldshandel på verdensplan

Dansk start up vil effektivisere affaldshandel på verdensplan

Af Redaktionen

Ny digital handelsform skal gøre det lettere at flytte affald fra deponi til genanvendelse, i en tid hvor udbud og efterspørgselsforhold ændrer sig på de store internationale markeder.

Dansk start up vil effektivisere affaldshandel på verdensplan 2

På Waste-Outlet.com, kan alle typer affald fra kommuner og erhverv købes og sælges. Portalen holder blandt andet styr på dokumenter, hvad affaldet bliver brugt til og hvor det ender.

Den nye digitale platform, www.waste-outlet.dk, skal gøre handel med affald lettere for kommuner, transportører og virksomheder der enten vil købe eller sælge affald, samtidig med, at der skabes en synlig konkurrence om affaldsmængderne. Målet med den nye web-platform er at skabe transparens i markedet og at gøre det nemmere for aktører at finde nye samarbejdspartnere med de rette kompetencer inden for affaldshåndtering – også på tværs af landegrænser. Der vil være store tidsbesparelser at hente ved at anvende portalen, da sælgere af affald ikke længere skal ringe/maile rundt til div. potentielle købere for at indhente tilbud.

Effektivt og nemt at anvende

På platformen kan brugerne købe og sælge affaldsmængder ved hjælp af et auktions princip, hvor handlen foregår direkte mellem køber og sælger. I forbindelse med en handel kan sælger selv definere kriterierne for, hvad der bydes på, og vælger desuden selv hvem de ønsker at handle med. Der er fokus på at skabe en tillidsfuld relation imellem aktørerne, og derfor skal alle brugere gennemgå et verificeringstjek ved oprettelse. Der er ydermere fokus på CSR (Corporate Social Responsibility) og der opfordres derfor til, at alle virksomheder, der registrerer sig, udfylder en CSR formular, som vil være synlig på deres profil. På den måde kan aktørerne inddrage oplysningerne i deres overvejelser, når de skal vælge samarbejdspartnere.

Kina vil ikke længere være Europa’s skraldespand – Store udfordringer i affaldsbranchen

EU stiller krav om øget genanvendelse samtidig med Kinas forbud mod import af 24 forskellige affaldstyper, heriblandt plastik og papir, som har medført nye afsætnings udfordringer for virksomheder i den vestlige del af verden. Kina har igennem mange år været en stor importør af papir og plast, i 2016 blev hele 51% af verdens plast affald eksporteret til Kina. Efter den nye ordning er trådt i kraft, ser vi at affaldet i stigende grad eksporteres til andre Asiatiske lande, som på længere sigt ikke vil være i stand til at håndtere de enorme mængder og at presset for øget europæisk kapacitet til genanvendelse derfor øges.

Alt affald er en ressource

Hos Waste-Outlet tror man på, at alt affald er en ressource. På verdensplan forventes det at der i 2025 produceres mere end 2 milliarder ton affald hvert år. Det globale befolkningstal og levestandarden stiger, og Verdensbanken forudser at affaldsmængden vil tredobles inden år 2100. Der er brug for innovative løsninger, der kan være med til at forbedre værdikæden i affaldsindustrien, så endnu flere affaldsressourcer kan blive genbrugt eller anvendt i nye produkter. Så færre mængder sendes til deponi eller forbrænding.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>