Ny økologisk Havre øl stout fra Thy
Hjem Efter Arbejde Ny økologisk Havre øl stout fra Thy

Ny økologisk Havre øl stout fra Thy

Af Redaktionen

Som start på 25 året for at Thisted Bryghus – som det første danske bryggeri – introducerede korologisk øl på det danske marked, kommer nu en helt ny af slagsen : Økologisk ØL Havre.

Ny økologisk Havre øl stout fra ThyDen nye øl er brygget med malt af økologisk havre, hvede og byg, alt sammendyrket på markerne på Gyrup Gård tæt på Nationalpark Thy.

– ØL Havre er en mørk Stout, men mere mild og let drikkelig end mange af de kraftigere Stouts på markedet. Det skyldes blandt andet den maltede havre og den ristede hvedemalt fra Gyrup, som bidrager med en mere frisk og mild/rund maltprofil, end de ofte lidt tunge Stouts baseret på bygmalt, fortæller Brygmester Antoni Aagaard Madsen, der har udviklet den nye øl.

ØL Havrekan drikkes til flere typer mad.

– med kun 6,2% alkohol, er det en øl, der sagtens kan drikkes til en god frokost. Gryderetter med okse- eller svinekød vil også være et perfekt match for ØL Havre, eller hvad med at prøve den til østers?, lyder det fra Antoni Aagaard Madsen.

Den nye havrestout kommer i familie med to andre økologiske øl – ØL Spelt og ØL Rug , som Thisted Bryghus har udviklet i samarbejde med det nye mikromalteri i Thy – Gyrup Malt.

– det har været utrolig spændende at arbejde med de engagerede maltere fra Gyrup, og vise hvad andre kornsorter som spelt, rug og havre kan i ølbrygningen, fortæller Antoni Aagaard Madsen.

Den nye ØL Havre er netop sendt på markedet.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>