En gang holdspiller, altid holdspiller

[PA BYEN MED] Når man taler med Thomas Mortensen, VP of Sales i Danmark og Norge for GTT Communications, er man ikke i tvivl om, at han er dedikeret.

En gang holdspiller, altid holdspiller 1
Thomas Mortensen, VP of Sales i Danmark og Norge for GTT Communications

Han kalder sig selv et ”konkurrencemenneske”. Både når det kommer til hans egne forventninger til sine præstationer, til fortiden som fodboldspiller på eliteplan, til hans salgsteam og bedre resultater. Overlæggeren skal hele tiden løftes.

Med ansvar for sælgerteams på otte personer har Thomas Mortensen i dag indtaget en mere coachende position, end han tidligere har haft. Det handler ikke længere kun om egne præstationer for Thomas Mortensen, men også at få sin sælgergruppe til at blomstre.

”Det har været utroligt spændende og udfordrende at få ansvar for et salgsteam, hvor man kan være med til at præge og udvikle mennesker til at få succes i deres hverdag. Det er helt utroligt givtigt at opleve, at jeg kan bidrage til mine sælgeres succes,” siger Thomas Mortensen, der tilføjer, at rekruttering af talent også er noget, der giver ham et smil på læben.

”Vi har den holdning, at dygtige folk gerne vil være, hvor dygtige folk er,” siger GTT Communications-direktøren.

GTT Communications leverer netværk og connectivity til virksomheder over hele verden, så de kan gennemfører deres globale cloudstrategier. Selskabets kerneværdier er ”simplicity, speed og agility.”

”Det handler om, at vi er nemme at samarbejde med, hurtige og vi bestræber os på at sige ja til vores kunder,” lyder det fra Thomas Mortensen.

Ifølge Thomas Mortensen er det helt klart en af selskabets styrker, at GTT Communications er fysisk til stede med et lokalt team i Danmark.

”Vi gør en forskel, fordi vi har det lokale team og mulighed for at træffe beslutninger rundt om bordet. Vi skal ikke spørge om lov til at gøre noget ift. vores kunder. På den måde er vi hele tiden hurtige og har frihed for at agere effektivt og med det samme,” siger han.

Fodbold på eliteplan

Som 16-årig kom Thomas Mortensen til fodboldklubben Ajax i Holland for at spille fodbold på det højeste niveau, drenge i den aldersgruppe kan komme til. Han boede hos en hollandsk familie dernede, hvor sønnen, der var på Thomas Mortensens alder, også spillede i klubben.

”Jeg satsede egentlig på at blive professionel fodboldspiller dengang. Men så blev jeg skadet voldsomt, og jeg fandt ud af, at det var rent ensomt at ligge derhjemme med min skade,” siger Thomas Andersen.

Han vendte hjem til Danmark, og lidt efter lagde han fodbolden på hylden. Men værdien i et være et hold er ikke noget, som Thomas Mortensen har lagt bag sig. Karrieren rykkede over på et mere it-præget spor. Fem år hos it-giganten Verizon, tre hos Colt Telecom, to hos Comendo og seks i Interoute. Sidstnævnte blev opkøbt af GTT Communications, så siden maj sidste år har Thomas Mortensen arbejdet der.

Thomas Mortensens dedikation er noget af  det, han er mest stolt af på sit cv.

”Jeg er stolt af at i samtlige af de forretninger, jeg har været i, har jeg leveret de resultater, der  var krævet af mig – samtidig med, at jeg hele tiden har udviklet mig på det personlige plan og har opsøgt roller, hvor jeg har kunne fortsætte min personlige udvikling,” siger han.

Salgsdirektøren prøver også at opildne til holdånd blandt sine medarbejdere. Det har han bl.a. gjort ved at være med til at indføre et tiltag, hvor man som ny i teamet bliver koblet på en mere erfaren kollega.

”Jeg ser salg som en holdsport, hvor vi bidrager til hinandens succes. Derfor er det vigtigt, at nye ansatte kommer godt og hurtigt i gang. Det er en af årsagerne til, at vi har indført et buddy-koncept i vores salgsafdeling,” lyder det fra Thomas Mortensen, der tilføjer, at buddy-konceptet også giver mulighed for kollegial sparring og bidrager til, at den nye medarbejder hurtigt opnår resultater.

Bilferie i Sydeuropa

Sommerferien står for døren for Thomas Mortensen og hans familie. Sønnen Sebastian bliver student.

”Vi skal lige have overstået studentergilde og vognkørsel, før vi går på sommerferie. Vi er nummer fire på ruten, den dag studenterne kører rundt i vognen,” siger han.

Hver sommer tager Thomas Mortensen bilen til Sydeuropa med sin kone Signe, sønnen Sebastian på 19 år og datteren Laura, der er 14 år. De lejer hvert år en gård i Italien eller Sydfrankrig i to uger, hvor flere af parrets venner kommer forbi.

”Grunden til, at vi kører derned, er simpelthen, at man får snakket så godt i en bil. Til hverdag kommer ungerne hjem fra skole og går op på værelserne, og så ser man dem måske lige til middag. Men i bilen hører vi lydbøger og snakker sammen,” siger Thomas Mortensen.

Familien kører sydpå den første uge i juli.