Dansk proptech-startup lægger hårdt fra land og tager 18% af markedet
Hjem AI Dansk proptech-startup lægger hårdt fra land og tager 18% af markedet

Dansk proptech-startup lægger hårdt fra land og tager 18% af markedet

Af Redaktionen

Proprty.ai har på mindre end et år formået at bevise at AI kan automatisere store dele af opgaven med tilstandsvurderinger og vedligeholdsplaner og har allerede vundet kunder som DAB, KAB, AAB og Københavns Ejendomme.

Samlet sidder disse fire store spillere på ca. 12 mio. m2 beboelsesejendomme.

Proptech er et voksende område, og proprty.ai, der er etableret af Anders Holm Jørgensen, der tidligere stod i spidsen for Unit4 og Karsten Hjarsø fra Hjarsø Invest, har formået at etablere sig med en løsning, der hurtigt har vakt interesse i markedet og vundet kunder som DAB, KAB, AAB og Københavns Ejendomme.

”Platformen fra Proprty.ai er ikke mindst interessant fordi den gør det muligt for ejendomsbesiddere at opsamle data på ejendommene, hvilket bliver et vigtigt parameter for at kunne levere på EU taksonomien der stiller hårde krav til afrapportering af bæredygtige investeringer. Ikke at efterleve disse krav kan være en dyr affære. For ejendomme der ikke efterlever de grønne mål, kan blive fravalgt af investorer og forbrugere. Taksonomien skal også bidrage til at fjerne greenwashing, og gråzonen, om det er tilfældet, eliminerer vores løsning,” forklarer Anders Holm Jørgensen.

Normalt tager det 3 til 5 dage at udarbejde en tilstandsvurdering og vedligeholdsplan, hvilket er utroligt mange mandetimer, når man som ejendomsinvestor eller ejendomsbesidder har mange ejendomme i sin portefølje. Tid er penge, og i dette tilfælde mange penge.

Løsningen fra Proprty.ai giver mulighed for en automatisering, i forhold til bl.a. tilstandsvurderinger og vedligeholdelsesplaner. Og fordi løsningen baserer sig på objektiv dataindsamling, er den uden bias og giver et reelt billede af porteføljens tilstand.

Dansk proptech-startup lægger hårdt fra land og tager 18% af markedet”Demokratiseringen af dataopsamlingen gør at en bygnings stand opsamles i realtid og giver bedre mulighed for forebyggende vedligehold, hvor standardiseringen tilsikrer kvaliteten og objektiviteten i vurderinger, planer og budget,” udtaler Anders Holm Jørgensen. ”Løsningen rammer et akut behov i ejendomsbranchen. Samtidig giver det mulighed for at bevæge sig fra næsten nul, til at komme på forkant med bæredygtighed, gennemsigtighed, indsigt i egen portefølje og rapporteringskrav på ganske kort tid.”

Tilstandsvurderinger og planerne er AI genereret og vurderet ud fra en stor datamængde på +10 mio. m2 i Danmark.

Herfra kan vurderinger videreudvikles ud fra objektive, harmoniserede bygningsspecifikke datapunkter, indsamlet fra personer, der arbejder på stedet, offentligt tilgængelige data og datadrevne on-site registreringer.

Det betyder, at man i løbet af få minutter kan fremstille de lovpligtige tilstandsvurderinger og vedligeholdelsesplaner der medtager tilstand, levetid på bygningsdele og et fuldt budget for vedligehold over 10 år, 20 år eller mere.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>