Er du klar til 1. juli? - sådan overholder du den nye lov om tidsregistrering
Hjem NYE PRODUKTER Er du klar til 1. juli? – sådan overholder du den nye lov om tidsregistrering

Er du klar til 1. juli? – sådan overholder du den nye lov om tidsregistrering

Af Redaktionen

1. juli 2024 bliver det lovpligtigt for alle danske arbejdsgivere at give deres medarbejdere mulighed for at registrere deres arbejdstid.

Men betyder det så, at medarbejderne har pligt til at registrere deres arbejdstid, hvilke krav stiller det til dig som arbejdsgiver, og hvordan lever man overhovedet op til det i praksis? Vi giver dig alle svarene i artiklen her.

Hvad betyder loven om tidsregistrering i praksis?

For at opfylde den nye lov om tidsregistrering, skal danske virksomheder indføre systemer, der giver medarbejdere mulighed for at registrere deres arbejdstid time for time. Det er vigtigt at understrege, at medarbejderne ikke har pligt til at registrere arbejdstiden på denne måde – det er udelukkende en mulighed, som arbejdspladser fremover SKAL stille til rådighed for at sikre, at alle overholder de tre vigtige arbejdstidsregler:

  • Højst 48 timer arbejde om ugen i gennemsnit over fire måneder
  • Mindst 11 timers hvile i løbet af et døgn
  • Retten til mindst en ugentlig fridag

Disse regler er ikke nye, men den nye lov gør det lettere at kontrollere, at de bliver fulgt. Systemet for tidsregistrering skal være pålideligt og let tilgængeligt for medarbejdere og ledelse, og de indsamlede data skal gemmes i op til fem år.

Er du klar til 1. juli? - sådan overholder du den nye lov om tidsregistrering

Hvad er kravene til dine medarbejdere?

Den nye lov lægger altså op til, at arbejdspladser i Danmark selv kan bestemme, hvordan de vil føre kontrol med deres medarbejderes arbejdstid, enten time for time eller som en samlet arbejdstid pr. dag.

Dermed betyder den ikke nødvendigvis, at dine medarbejdere skal stemple ind og ud hver dag. Loven siger nemlig, at det kun er medarbejdernes samlede daglige arbejdstid, der som minimum skal registreres.

Det betyder, at arbejdsgivere f.eks. kan udfylde medarbejdernes samlede daglige arbejdstid på forhånd, og at medarbejderne derefter kun skal godkende arbejdstiden eller sige god for eventuelle ændringer senere. Det gør det både nemmere og hurtigere for dig som arbejdsgiver, når der ikke skal føres kontrol med hver eneste time, dine medarbejdere udfører deres arbejde.

Hvad er fordelene for dig som arbejdsgiver?

Den nye lov om tidsregistrering giver dig flere fordele som arbejdsgiver. Her er et par af dem:

  • Den hjælper først og fremmest med at sikre, at din virksomhed overholder arbejdstidsreglerne, hvilket kan mindske risikoen for bøder og ubehagelige retssager. Med et sikkert og brugervenligt system kan du holde fokus på det, der betyder noget i dagligdagen.
  • Ved at have et klart system til tidsregistrering kan du lettere spotte, hvor der er brug for justeringer i arbejdsfordelingen. Det kan øge effektiviteten, når dine medarbejdere har fordelt timerne mere jævnt mellem sig.
  • Et system for tidsregistrering viser dine medarbejdere, at du lægger vægt på en fair arbejdsfordeling og deres ret til hvile. Det kan øge jobtilfredsheden og dermed også loyaliteten til din virksomhed.
Hvordan kan du gøre det nemt at tidsregistrere?

Manuel tidsregistrering kan være tidskrævende og behæftet med fejl og optage tid til administration – tid, som kunne være brugt bedre andre steder. Ved at anvende fysiske scannere kan du minimere behovet for manuelt at indtaste din arbejdstid. Det reducerer administration og kan også indirekte betyde, at dine lønudbetalinger bliver mere nøjagtige, da der ikke bliver registreret tid, som reelt ikke er brugt på arbejde.

Har du brug for udstyr til at registrere arbejdstiden på din arbejdsplads? Så besøg totalleverandøren Lomax A/S, som kan levere alt det, du har brug for (www.lomax.dk)

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>