Hjem Nyheder Kæmpe stigning af ransomware-angreb mod virksomheder

Kæmpe stigning af ransomware-angreb mod virksomheder

Af Redaktionen
Kæmpe stigning af ransomware-angreb mod virksomheder

Ny rapport fra Check Point Software Technologies’ viser, at ondsindede hackere i højere grad rammer virksomheder med ransomware.

Kæmpe stigning af ransomware-angreb mod virksomhederDe seneste tre måneder er der sket en stigning i antallet af angreb på hele 50%.

Virksomheder og organisationer verden over har den seneste tid oplevet en stor stigning i ransomware-angreb.

Ifølge en ny rapport fra Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, er der de seneste tre måneder sket en stigning på hele 50% i daglige angreb i forhold til første halvdel af 2020.

På baggrund af den massive stigning opfordrer Check Point derfor danske virksomheder til at rette fokus mod deres it-sikkerhed.

”Gennem de sidste par måneder har vi oplevet en stor stigning i ransomware-angreb mod virksomheder, og det ser desværre ikke ud til, at angrebene bliver færre. Faktisk peger alle vores analyser på, at 2020 bliver det år med flest ransomware-angreb nogensinde. Derfor opfordrer vi alle danske virksomheder og organisationer til at sætte ekstra fokus på deres it-sikkerhed. Angreb på selv små og mellemstore virksomheder er nemlig en alt for lukrativ forretning, til at hackerne udelukkende går efter store virksomheder,” udtaler Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

Ifølge Check Points nye rapport har især fem brancher været særligt udsat for angreb de seneste tre måneder. Det drejer sig om telekommunikation, uddannelse og forskning, den offentlige sektor og forsvaret, softwareudbydere samt serviceudbydere.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>