Ny rapport:  Medarbejdere mest fortrolige med store mængder data på vej ud af arbejdsmarkedet
Hjem UNDERSØGELSE Medarbejdere mest fortrolige med store mængder data på vej ud af arbejdsmarkedet

Medarbejdere mest fortrolige med store mængder data på vej ud af arbejdsmarkedet

Af Redaktionen

Kollegerne med den største dataforståelse er støt og roligt på vej væk fra arbejdsmarkedet.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Oracle. Samtidig bombarderes medarbejdere med information og data.

 Den gruppe af ansatte, som er bedst til at håndtere og bearbejde store mængder data, er på vej ud af arbejdsmarkedet. Det viser Oracles seneste globale Decision Dilemma-rapport foretaget blandt 14.240 respondenter og virksomhedsledere verden over.

Rapporten viser blandt andet, at hele 78 procent af de adspurgte i undersøgelsen følte sig bombarderet med information og data, og selvom de mener, at data er vejen til at træffe de mest kvalificerede beslutninger, så gør det både deres professionelle og personlige beslutningstagning meget mere kompliceret. Undersøgelsen viser også, at ledere har svært ved at tage beslutninger ud fra store mængder data, hvilket kan føre til ”beslutnings-træghed.”

”Tøven overfor datahåndtering har konsekvenser både for virksomheden og forretningen. At både ansatte og ledere mangler forståelse for og er usikre på, hvordan de skal håndtere store mængder data indikerer, at virksomheder skal gentænke tilgangen til datahåndtering og beslutningstagningsprocesser. Vi skal klæde alle i organisationen på så både ansatte og ledelse er fortrolige med at omsætte data til viden og derved har tilliden til at tage kvalificerede beslutninger,” siger Stine Fjell, nordisk talsperson for HR-tendenser hos Oracle.

Boomerne bedre til at tage beslutninger
Mest interessant viser undersøgelsen, at det særligt er de ældre generationer, herunder baby-boomere og millenials, som bedst føler sig rustet til at håndtere store mængder data – og tage beslutninger ud fra det.

Ny rapport:  Medarbejdere mest fortrolige med store mængder data på vej ud af arbejdsmarkedetBaby-boomer generationen har vokset op i en verden, som gik fra analog til digital og har derfor en anden forståelse af data. Modsat har Generation Z gennem hele deres liv fået serveret viden digitalt. Tallene i Oracles rapport viser, at det især er generation Z, de senest tilkomne på arbejdsmarkedet, som føler at store mængder data overvælder dem. Hele 89 procent af Gen Z’erne svarer, at de føler sig overvældet af store mængder data, hvorimod baby-boomerne føler det i mindre grad. Her siger 66 procent, at de overvældes at den store mængde data.

Det har betydning for både virksomheder og ledere:

”It-branchen, skal rekruttere unge ansatte, skal være opmærksomme på, at støtte fremtidens medarbejdere i deres beslutningstagning og hjælpe dem med at håndtere store mænger data og et væld af information. Det vil styrke de ansatte fagligt, men også i deres personlige liv,” siger Stine Fjell.

Rapporten fra Oracle konkluderer også, at:

  • 70 procent af virksomhedsledere foretrækker en AI-robot til at træffe deres beslutninger.
  • 85 procent af virksomhedsledere har lidt af beslutningspres – de fortryder, føler sig skyldige over eller sætter spørgsmålstegn ved en beslutning truffet i det forløbne år.
  • 72 procent indrømmer, at alene mængden af data og en manglende tillid til data har forhindret dem i at træffe nogen beslutning.
  • 94 procent har ændret den måde, de træffer beslutninger på, i løbet af de sidste tre år. 97 procent ønsker hjælp fra data.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>