Nyt eksklusivt Abba-hotel i Västervik
Hjem EFTER ARBEJDE Nyt eksklusivt Abba-hotel i Västervik

Nyt eksklusivt Abba-hotel i Västervik

Af Redaktionen

Abba-profilen Björn Ulvaeus åbner smagfuldt hotel og restaurant med kendte kokke i Västervik i Småland.

Nyt eksklusivt Abba-hotel i Västervik 1

Abba-profilen Björn Ulvaeus åbner et eksklusivt hotel i Västervik i Småland, hvor samtlige suiter har den smukkeste udsig

Björn Ulvaeus vil selv være synlig med eksklusive musik- og danseaftener for små grupper, da det betyder meget for ham, at selv stjerner er tilgængelige. Dét drømte han om som barn.

I Västervik på Smålands østkyst åbner den for danskerne så elskede Abba-profil, Björn Ulvaeus, nu restaurant og boutiquehotel med den bedst tænkelige placering: Slottsholmen. De første gæster har netop besøgt stedet i sommerens premiereuger, og stedet spås allerede at blive meget populært.

På Abba-hotellet bliver der mulighed for at dyppe sine fødder i havet, når delikat mad indtages, og der er tilmed havudsigt fra alle 11 suiter. Lækre konferencelokaler kan bookes, ligesom en række interessante arrangementer løbende vil sættes på plakaten, bl.a. musiksammenkomster og danseaftener, hvor Björn selv har en aktiv rolle.

Slottsholmen har med sin panoramaudsigt over Skeppsbrofjärden og Gamlebyviken spillet en vigtig rolle i Västerviks historie. Da Björn Ulvaeus voksede op, lå der en danserestaurant her, og gæsterne slog lejr i weekenden for at danse og muntre sig. En restaurant, hvor den 12-årige Björn såmænd også fik sit første sommerjob – og nu bliver hotelejer. Millioner af kroner har han investeret i at skabe et sted fyldt med musik, hjerterum og nærvær.

Björn Ulvaeus siger selv om sit seneste initiativ:

”Da jeg var lille, samlede jeg på filmstjerne-kort. Berømte Hollywood-ansigter og musikidoler som Elvis og Tommy Steele prydede kortene dengang. De kunne lige så godt have boet på en anden planet, så langt væk og ganske uopnåelige var de for os i Västervik. Stjernerne levede i deres drømmeverden, og vi andre i virkeligheden, og jeg drømte om at blive en del af deres verden. Jeg ville møde folk med samme stjernestatus som Elvis og ønskede, at de ville behandle mig som en ligeværdig”.

Han fortsætter: ”Slottsholmen er ikke bare en bygning for mig. Det kan lyde lidt storladent, men jeg vil have det til at være en historie om muligheden for at sigte mod stjernerne, samtidig med at vi forbliver jordnære med hinanden”.

Den anerkendte kok, Stefan Ekengren, fra den roste restaurant, Hantverket, i Stockholm er ansat for også at fornøje smagsløgene i et passende og lækkert madkoncept, dette sammen med kokken Maria Lindén. De lader sig inspirere til menukortet af Björn Ulvaeus’ mange fortællinger fra et spændende liv og mange rejser. Restauranten har åbent dagligt mellem kl. 11:00 – 23:00, og der er plads til 75-80 personer indendørs, mens omkring 200 vil kunne sidde i den store gårdhave, når vejret tillader det. Men det er en god idé at reservere bord.

Indretningen i restauranten og i suiterne er skandinavisk boheme. Suiterne flirter også med Grækenland, som man kender det fra den aktuelle Mamma Mia! film.

”Der er ingen tvivl om, at Abba er noget nær folkeeje i Danmark, selvom det mest af alt er svensk musikhistorie. Også yngre generationer kender til og holder af Abbas musik. At Björn Ulvaeus nu åbner hotel og restaurant har været på tegnebrættet et stykke tid, og nu er drømmene altså blevet en realitet, som helt sikkert også vil appellere til mange danske fans”, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>