Nu kan danskerne få komplette hjemmearbejdspladser ét sted
Hjem NYHEDER Nu kan danskerne få komplette hjemmearbejdspladser ét sted

Nu kan danskerne få komplette hjemmearbejdspladser ét sted

Af Redaktionen

Siden COVID-19 gjorde sit indtog i foråret, har både ledere og medarbejdere fået øje på fordelene ved det mere fleksible arbejdsliv.

Nu kan danskerne få komplette hjemmearbejdspladser ét stedDet har sat skub i efterspørgslen på velfungerende hjemmearbejdspladser. It-leverandøren Atea og Kontormøbler.dk er derfor gået sammen om en portal, der giver virksomheder mulighed for at købe komplette hjemmearbejdspladser til medarbejderne på fleksible vilkår.

 Måden, danskerne arbejder på, har forandret sig markant de seneste måneder. Langt flere arbejder hjemmefra en eller flere dage om ugen, og både ledere og medarbejdere kan få øje på fordelene ved det mere fleksible arbejdsliv – også på den lange bane.

Udviklingen har i høj grad øget behovet for velfungerende hjemmearbejdspladser med det nødvendige it-udstyr, og hvor medarbejderne sidder behageligt og ergonomisk korrekt.

For at imødekomme den stigende efterspørgsel har Danmarks største leverandør af it-løsninger, Atea, og leverandøren af kontorudstyr, Kontormøbler.dk, etableret et samarbejde, der giver virksomheder mulighed for at etablere komplette hjemmearbejdspladser til deres medarbejdere med alt fra PC, skærm, tastatur, mus, telefon og headset til skrivebord, kontorstol og bredbånd udbudt via Ateas flexvalgsportal.

”Udbredelsen af hjemmearbejde har ført meget godt med sig, men er også en udfordring for arbejdsmiljøet derhjemme. Rigtig mange både mindre og store virksomheder efterspørger samlede løsninger til hjemmearbejdspladser, hvor der er styr på lovgivning, jura og skat, hvor omkostningerne er gennemsigtige, og hvor det er let og fleksibelt for både arbejdsgiver og -tager. Det kan vi nu tilbyde vores kunder,” siger Henrik Jakobsen, der er ansvarlig for Flexible Benefits Solutions i Atea.

Atea Flexible Benefits har i en årrække tilbudt køb af blandt andet it-udstyr via virksomheders bruttolønsordninger. Nu udvides ordningen til at omfatte hele hjemmekontoret, og de første kunder har allerede fået leveret komplette hjemmearbejdspladser til medarbejderne.

Medarbejdere kan selv vælge til

Når en virksomhed har lavet en aftale med Atea om etablering af hjemmearbejdspladser, lægger man sig fast på et standard-setup, som typisk vil være det udstyr og de møbler, arbejdsgiveren betaler. Den enkelte medarbejder kan så via Atea flexvalgsportal vælge opgraderinger af standardudstyret via en bruttolønsordning. Herefter sendes udstyret hjem til den enkelte medarbejder i samarbejde med Kontormøbler.dk. Både virksomhedens og medarbejderens økonomi bliver skånet mest muligt, da betalingen deles ud over enten 12, 24 eller 36 måneder, lige som medarbejderens andel kan fratrækkes i medarbejderens bruttoløn. Efter senest 36 måneder kan medarbejderen overtage udstyret for markedsværdien på det pågældende tidspunkt.

”Det giver rigtig meget mening, at man nu får én indgang til at etablere samlede, velfungerende hjemmearbejdspladser til medarbejderne. Vi ser et meget stort potentiale i samarbejdet med Atea, og glæder os til at være med til at understøtte udviklingen af det fleksible arbejdsliv,” siger Torben Møller, der er administrerende direktør i Kontormøbler.dk.

Danskerne er i stigende grad klar til at arbejde mere hjemmefra. I en rundspørge, som YouGov lavede for Atea før sommerferien, udtrykte over halvdelen, at de forudser mere hjemmearbejde fremover end før corona, og næsten 3 ud af 4 mener, at de arbejder mindst lige så effektivt hjemmefra.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>