Ny Oracle AI-drevet cloudtjeneste hjælper banker med at mindske risici for hvidvaskning af penge
Hjem FINANSIEL Ny Oracle AI-drevet cloudtjeneste hjælper banker med at mindske risici for hvidvaskning af penge

Ny Oracle AI-drevet cloudtjeneste hjælper banker med at mindske risici for hvidvaskning af penge

Af Redaktionen

Oracle Financial Services Compliance Agent identificerer og afhjælper sårbarheder for at mindske bankernes trusler når det gælder bekæmpelse af hvidvaskning af penge og forbedre evidensbaserede beslutninger for at mindske modelrisikoen.

Alene i år forventes der at blive hvidvasket for ikke mindre end 34.000 mia. kroner.

Så bankerne kæmper en hård kamp for at holde trit med omkostningerne og kompleksiteten ved compliance.

For at hjælpe med at tackle denne massive udfordring har Oracle Financial Services introduceret Oracle Financial Services Compliance Agent. Den AI-drevne cloud-tjeneste gør det muligt for banker at køre billige, hypotetiske scenarietest for at justere tærskler og kontroller, som kan sortere i transaktioner, identificere kriminel aktivitet og opfylde compliance-krav mere effektivt.

“AI og maskinlæring har et enormt potentiale til at øge effektiviteten af programmer til bekæmpelse af hvidvaskning af penge og andre former for økonomisk kriminalitet, så der opnås større effektivitet i transaktionsmodelleringsprocessen,” siger Jason Wynne, global vice president for finance, risk and compliance product development, Oracle Financial Services.

“Ved at lægge vores Compliance Agent i hænderne på medarbejdere, der arbejder med at bekæmpe finansiel kriminalitet, kan bankerne hurtigere og mere økonomisk afværge potentielle muligheder for hvidvaskning af penge.”

Ny Oracle AI-drevet cloudtjeneste hjælper banker med at mindske risici for hvidvaskning af pengeCompliance Agent er en del af Oracle Financial Services’ portefølje af løsninger til bekæmpelse af hvidvaskning af penge, økonomisk kriminalitet samt compliance. Den er designet til at hjælpe finansielle institutioner med at vurdere og optimere deres transaktionsovervågningssystemers ydeevne mere omkostningseffektivt og indsamle empirisk bevismateriale til at understøtte forretningsbeslutninger.

Med tjenesten kan bankerne:

Vurdere risikoprofilen for nye bankprodukter

Compliance Agent kan objektivt evaluere og måle risikoprofilen for nye produkter og evaluere kontroller for at afbøde risici for trusler mod bekæmpelse af hvidvaskning af penge omkostningseffektivt og derved hurtigere lancere nye produkter. Løsningen giver også det statistiske grundlag, der er nødvendigt for at reducere konservativ bias i beslutningen om kontroller for nye produkter og trusler mod bekæmpelse af hvidvaskning af penge. Dette er en gevinst for banker, der er under pres for at introducere innovative produkter, men skal gøre det uden at udsætte banken for nye risici for hvidvaskning af penge og pådrage sig omfattende og dyre krav fra myndighederne.

Proaktiv vurdering og afbødning af risici fra højrisikotypologier

Compliance Agent kan også proaktivt vurdere og mindske risici fra højrisikotypologier som f.eks. menneskehandel. Baseret på resultaterne af et eksperiment kan en bruger f.eks. indstille kontrollerne og gøre transaktionsovervågningssystemer mere i stand til at fange disse typer af mistænkelige transaktionsmønstre. Ved at styrke transaktionsovervågningssystemer for potentiel højrisikoadfærd er bankerne proaktivt forberedt på de ukendte potentielle angreb, der er specifikke for disse typologier. Det er afgørende for at hjælpe bankerne med at bevare et godt omdømme hos myndigheder og kunder.

Træf billigere, hurtigere og evidensunderstøttede beslutninger om risikomodellering

Derudover hjælper Compliance Agent compliance-teams med at levere beviser til modelrisikoteams og tilsynsmyndigheder, så de har de bedste kontroller på plads til at overvåge transaktioner effektivt og opdatere disse kontroller for at bekæmpe de konstant fremadskridende tendenser inden for hvidvaskningstaktik. Banker kan bruge Oracles AI-drevne analyser til at træffe evidensbaserede compliance-beslutninger hurtigere og billigere. “Hvad nu hvis”-funktionerne i Compliance Agent giver brugerne mulighed for at evaluere flere muligheder og hjælpe dem med at vælge den mest passende og optimale løsning. Det kan også give indsigt i kontroller, såsom transaktionsgrænser for bankprodukter, for stærkere transaktionsovervågning.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>