Optimering af den hybride arbejdsplads: Overvejelser om teknologi og produktivitet
Hjem TEKNIK Optimering af den hybride arbejdsplads: Overvejelser om teknologi og produktivitet

Optimering af den hybride arbejdsplads: Overvejelser om teknologi og produktivitet

Af Redaktionen

Åbne kontorlandskaber hitter fortsat på de danske arbejdspladser, og selvom der er fordele som videndeling, samarbejde og socialisering, oplever mange også at blive forstyrret af støj af alt lige fra arbejdsredskaber som en printer, der konstant er i gang til kollegaer, der holder møder eller taler i telefon med en kunde.

Det kan gøre det vanskeligt at holde fokus og give øget koncentrationsbesvær samt forstyrrelser.

På lang sigt kan det have negativ indflydelse på produktiviteten.

Både arbejdsgivere og arbejdstagere er opmærksomme på at tilpasse arbejdsgangen og hybridarbejdet for at imødekomme medarbejdernes behov og velvære.

Selvom det kan være nemt at give storrumskontorerne hele skylden, er det også nærliggende at være opmærksom på de redskaber, medarbejderne anvender dagen lang. Hvis medarbejderne er udstyret med den rette teknologi, kan det ikke alene fremme deres velbefindende. Det kan bidrage til en styrket bundlinje gennem øget effektivitet og produktivitet.

Støj til gene for hjernen

Hjernen anvender meget kapacitet, når den bearbejder lyde fra digitale enheder, særligt i støjende omgivelser som kontorer kan være og hvis hjernen ikke kan sætte lyden i kontekst eller få den til at give mening, bliver det til støj. Man tænker ikke nødvendigvis over, at det er en stor belastning, som kan skade vores kognitive ressourcer, evnen til at lytte effektivt og ikke mindst vores generelle velbefindende.

Det er først og fremmest et ledelsesspørgsmål at holde medarbejderne engagerede, selv når deres energiniveau falder. Derfor er det afgørende, at ledere investerer i teknologier, der understøtter hjernen, ikke udfordrer den. Det giver medarbejderne mulighed for at yde deres bedste og det bidrager til at opretholde et sundt arbejdsmiljø. Danske EPOS bygger på mere end 100 års audio ekspertise og vi har gennem deres senest rapport vist, at ANC-teknologier (Adaptive Noise Cancellation) kan øge brugernes effektivitet med op til 40%. Ved at reducere den energi vi bruger på at lytte med op til 67%, giver disse teknologier os mulighed for at forbedre vores koncentration og fokusere mere effektivt på opgaver.

EPOS udvikler løsninger, der bygger på det vi kalder BrainAdapt-teknologi, som er udviklet på baggrund af førnævnte ekspertise til at støtte hjernens naturlige måde at bearbejde lyd og forstærker den kognitive ydeevne blandt brugerne. Med andre ord er teknologien udviklet til at skåne brugeren fra forstyrrelser udefra, hvilket forbedrer koncentrationsevnen og dermed effektiviteten.

Vi holder flere hybridmøder, som også er præget af forstyrrelser
Optimering af den hybride arbejdsplads: Overvejelser om teknologi og produktivitet

Dorthe Krogh Jensen, Vice President, Global Marketing hos EPOS

Vi dedikerer i langt højere grad end tidligere flere timer til hybridmøder. Ifølge den seneste Microsofts Work Trend Index Survey for 2022 var den ugentlige tid, som den gennemsnitlige Teams-bruger brugte på møder, faktisk steget med hele 252%  siden februar 2020.

Under disse hybridmøder er der flere distraherende lyde fra både mennesker, laptops, højttalere, for slet ikke at nævne baggrundsstøj, hvilket kan resultere i et forstyrrende lydmiljø, der kan sætte alles koncentration på prøve.

Når man faciliterer virtuelle møder, er det essentielt, at de forløber gnidningsfrit og uforstyrret. Teknologi spiller i den sammenhæng en afgørende rolle. Derfor skal ledere sikre, at deres mødelokaleteknologi fanger alles stemmer, uanset rummets størrelse, eller antal deltagere.

Det er heller ikke usædvanligt, at møder nu starter fem minutter senere, end de er planlagt til. Årsagen er som regel ikke, at deltagerne er forsinkede, men snarere tekniske udfordringer, såsom lyd- eller kameraproblemer, der påvirker starttiden. Når møder begynder med disse udfordringer, kan det skabe et miljø, der er forstyrrende og hvor koncentrationen svækkes.

For at sikre, at medarbejderne i det øjeblik de træder ind i et mødelokale, uanset om det er fysisk eller online, har den rette teknologi til rådighed, er det nødvendigt at sikre, at teknologien ikke kun er tilgængelig, men også integreret på en måde, der fremmer effektivitet og problemfri kommunikation på tværs af forskellige møde- og arbejdsmiljøer.

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>