Paradigmeskifte i automationsbranchen og grønne løsninger på årets HI-messe
Hjem SCHNEIDER ELECTRIC Paradigmeskifte i automationsbranchen og grønne løsninger på årets HI-messe

Paradigmeskifte i automationsbranchen og grønne løsninger på årets HI-messe

Af Redaktionen

Åben, softwarecentreret automation, nye digitale løsninger og grøn omstilling gennem elektrificering af energiforsyningen var i fokus på Skandinaviens største industrimesse.

 HI-messen i Herning fejrede i sidste uge 60-års jubilæum med fremtidens løsninger til Danmarks industri- og produktionsvirksomheder, præsenteret af mere end 600 udstillende virksomheder.

En af dem var Schneider Electric, der blandt andet fremviste fleksible robotter og næste generation af automationsløsninger:
“Automationsbranchen står overfor et decideret paradigmeskifte, hvor fremtidens automationsløsninger er bygget på åbne standarder. Programmérbar hardware erstattes af softwareapplikationer, hvor OT og IT er smeltet sammen,” siger Flemming Hansen, segment manager for industri i Schneider Electric Danmark og fortsætter:

Paradigmeskifte i automationsbranchen og grønne løsninger på årets HI-messe“Når fundamentet er åben software, bliver maskinbyggere, systemintegratorer og slutkunder mere uafhængige af hardware og specifikke leverandører. Vi ser ind i en helt ny automationsverden med langt større frihed og dermed store fordele for industri- og produktionsvirksomhederne.”

Netop Schneider Electrics åbne automationsplatform EcoStruxure Automation Expert havde en fremtrædende rolle på virksomhedens knap 400m² store stand på HI-messen, ligesom den fleksible Lexium Cobot (collaborative robot) og multi carrier Lexium MC12, der kan flytte emner med forskellige hastigheder på samme bånd, var blandt tilløbsstykkerne.

Reducér klimaaftrykket og skærp konkurrenceevnen

Den store interesse for Schneider Electrics automationsløsninger til at reducere danske produktions- og industrivirksomheders klimaaftryk, er ikke kun et tegn på, at virksomhederne i stigende grad tager ansvar for den grønne omstilling. Det kan også ses som en direkte reaktion på den nye EU-lovgivning om skærpede krav til ESG-rapportering, som træder i kraft fra 1. januar 2024 og omfatter alle børsnoterede virksomheder samt virksomheder med mere end 250 ansatte.

Den skælsættende ændring i kravene til ESG-rapportering betyder, at virksomheder fra det nye år skal give omfattende oplysninger om forbrug, udledninger, sociale forhold med videre – både for deres egne aktiviteter og for hele deres forsyningskæde. Dermed bliver implementeringen af klimareducerende teknologi fra det nye år ”need to have” frem for ”nice to have”.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>