Flere og flere bruger onlinevideo og streaming i forskellige formater til at dele nyheder og underholdning – men også til kommunikation og fysisk træning.
Ifølge en ny global undersøgelse fra Limelight Networks “How Video is Changing the World” er en markant stigning tydelig i forhold til tidligere statistikker. Globalt ser vi over fire timers online video hver dag, og i Skandinavien er tallet endnu højere.
Videostreaming ligger helt fremme blandt hvad der er blevet det nye normale. Forbrugerne ser onlinevideo i gennemsnit fire timer og tre minutter hver dag rundt om i verden. Sammenlignet med tal fra kun seks måneder siden er det en stigning på fire gange så meget. Skandinavien skiller sig ud i rapporten, hvor tallet er endnu højere og nærmer sig fem timer om dagen (fire timer og 52 minutter).
Onlinevideo fylder tomrummet i de personlige og direkte sociale interaktioner mellem mennesker. Globalt bruger ni ud af ti (89 procent) i Skandinavien mindst en gang om dagen nu videochat for at holde kontakten, sammenlignet med 61 procent før COVID-19.
– I foråret begyndte mange at benytte onlinevideo for at holde kontakten med andre og udføre deres job, men det slutter ikke, når pandemien er forbi. Vores rapport påpeger, at det vil forblive en vigtig del af vores liv i det, der er blevet det nye normale, udtaler Mike Milligan, produktchef hos Limelight Networks.
Nyheder, koncerter, træning
Rigtigt mange mennesker (70 procent) har brugt onlinevideo til at holde sig informeret ved at se live streaming-taler og pressekonferencer under pandemien – 43% i Skandinavien har gjort det på nyhedswebsteder, mens 24 procent har streamet på sociale medier. Mange ældre mennesker, inklusive dem, der er født i løbet af 1940’erne, 63 procent for at være nøjagtige, ser streaming-nyheder og informationer online.
Efterhånden som forbruget af video er steget, er andre former for interaktiv underholdning også steget. En tredjedel (31 procent) af de globale forbrugere og 36,5% i Skandinavien har blandt andet haft deres første e-sportsoplevelse under pandemien. En lignende tendens bemærkes også i underholdningsindustrien. Mens mange live-begivenheder er indstillet, steg interessen for virtuelle koncerter. Næsten halvdelen (44 procent) og 53 0,0% i Skandinavien sagde, at de havde set deres første virtuelle koncert.
Fysisk træning har også taget skridtet ind i den digitale verden, 31 procent af de adspurgte, 28,0% i Skandinavien havde deltaget i forskellige træningssessioner online, og yderligere 24 procent eller 25,6% i Skandinavien planlægger at gøre det i de næste seks måneder i henhold til de globale tal i undersøgelsen.
Fjernarbejde, fjernundervisning og e-sundhedsvæsen
En stor procentdel af telearbejde og faglig udvikling afhænger af onlinevideo. Pandemien har tvunget mange til at arbejde eksternt, og 79 procent er enige om, at onlinevideo giver dem mulighed for at opretholde daglige aktiviteter. En tredjedel (33 procent) arbejdede hjemmefra for første gang, (29,1% i Skandinavien) og sagde, at onlinevideo hjælper dem med at holde kontakten med kolleger (24 procent) og arbejde mere effektivt (36 procent mod 35,2% i Skandinavien).
Mere end halvdelen (60 procent) har brugt eller planlagt at bruge onlinevideo til professionel udvikling eller til at lære noget nyt (23% i Skandinavien). De fleste (83% og 81% i Skandinavien) mener, at videobaseret læring fortsat vil være en vigtig del af post-COVID-19.
Pandemien har også ført til en hurtig stigning i online-sundhedsydelser over hele verden. Mere end en femtedel (22 procent og 32% i Skandinavien) har for nylig set deres læge virtuelt. Denne tendens forventes at vare længere end pandemien, med ca. en fjerdel (27 procent og 23, 2% i Skandinavien), planlægger at afholde digitale sundhedsopkald i løbet af de næste seks måneder.
– At arbejde og lære eksternt eller endda søge pleje gennem apps som f.eks. My Doctor (Min Læge app’en i Danmark) har været muligt i lang tid. Men i dag bruges tjenesterne af flere, og det vil sandsynligvis forblive, forklarer Mike Milligan.