QR-svindelnumre narrer brugere på daglig basis
Hjem sikkerhed QR-svindelnumre narrer brugere på daglig basis

QR-svindelnumre narrer brugere på daglig basis

Af Redaktionen

Ny HP Wolf Security-rapport viser, at cyberkriminelle hele tiden finder nye hacking-metoder.

Som noget nyt benyttes QR-koder og PDF-filer i stigende grad til at gennemføre cyberangreb, som nemt kan narre brugere til at klikke på noget de senere hen fortryder.

Digital sikkerhed er højt på dagordnen og vigtigere end nogensinde før. For mange kan det dog være svært at finde rundt i, hvad man må klikke på eller ej, da der hele tiden udvikles nye måder at hacke på. HP har for nylig offentliggjort sin seneste kvartalsvise HP Wolf Security Threat Insights Report, der viser, hvilke hacking-metoder, der benyttes mest. Blandt andet viser rapporten, at QR-koden i stigende grad benyttes til at hacke sig ind på enheder.

Siden oktober 2022 har HP næsten dagligt set svindelnumre med QR-koder. Disse svindelnumre narrer brugerne til at scanne QR-koder fra deres pc’er ved hjælp af deres mobile enheder. QR-koderne leder brugerne til ondsindede websteder, hvor de bliver bedt om kredit- og betalingskortoplysninger. Et eksempel kan være hackere, der udgiver sig for at være pakkepostfirmaer, som ønsker betaling gennem en QR-kode.

QR-svindelnumre narrer brugere på daglig basis“Der udvikles hele tiden nye måder at gennemføre et hacker-attack på, og lige nu ser vi en stigning i scanningsbedragerier. Brugere bør derfor holde øje med e-mails og websteder, der beder om at scanne QR-koder og udlevere følsomme data, og PDF-filer, der linker til adgangskodebeskyttede arkiver,” siger Alex Holland, Senior Malware Analyst, HP Wolf Security threat research team, HP Inc.

Rapporten viser derudover også en stigning på 38 pct. i antallet af angreb med skadelige PDF-bilag.

PDF’en indeholder en adgangskode, som brugeren narres til at indtaste for at pakke en ZIP-fil ud, og den kan give hackere uautoriseret adgang til systemer, der kan forårsage virus.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>