Volvo Cars starter idag produktionen af C40 Recharge
Hjem BÆREDYGTIGHED Volvo Cars starter idag produktionen af C40 Recharge

Volvo Cars starter idag produktionen af C40 Recharge

Af Redaktionen

Volvo Cars starter i dag produktionen af den fuldelektriske C40 Recharge på virksomhedens fabrik i Gent, Belgien.

C40 Recharge er Volvo Cars’ anden fuldelektriske bil og er den seneste i rækken af nye elbiler, der lanceres i de kommende år.

I 2030 har Volvo Cars til formål kun at sælge fuldelektriske biler og opnå status som en klimaneutral virksomhed inden udgangen af 2040.

Gent-fabrikken, en af virksomhedens største, er en central del af Volvo Cars’ elektrificeringsstrategi. Fabrikken i Gent producerer også den fuldelektriske version af XC40 Recharge, som er Volvo Cars’ første rene elbil.

Kapaciteten øges

Volvo Cars øger samtidigt kapaciteten på fabrikken i Gent betragteligt til 135.000 biler om året og forventer allerede, at mere end halvdelen af anlæggets produktionsmængde i 2022 består af fuldelektriske biler.

“C40 Recharge er en bil, der repræsenterer vores fremtid,” udtaler Javier Varela, Senior Vice President for Industrial Operations and Quality hos Volvo Cars. ”Vores produktionsvirksomhed og det tætte samarbejde med vores leverandører er nøglen til at nå vores fremtidige mål omkring elektrificering og klimaneutralitet. Vores Gent-fabrik er klar til en fuldelektrisk fremtid og vil være en vigtig del af vores globale industrielle netværk i de kommende år. ”

C40 Recharge er den seneste manifestation af Volvo Cars’ ambitioner om en klimaneutral fremtid. Virksomheden vil lancere flere elektriske modeller i de kommende år og sigter mod, at 50 procent af det globale salg skal bestå af fuldelektriske biler i 2025 og 100 procent af salget skal være fuldt elektrisk i 2030.

C40: En skandinavisk designhistorie

På mange måder repræsenterer Volvo C40 Recharge fremtiden for Volvo Cars: Det er den første Volvo-model i historien, der udelukkende er designet som ren elbil og vil blive udbudt online.Dens SUV-elementer og -fordele kombineret med en lavere profil betyder, at Volvo Cars også går ind i et nyt segment- og det gør virksomheden med et banebrydende design og funktioner, der ikke tidligere er set i Volvos biler.

”C40 er en bil, der symboliserer elektrificering og leverer varen fuldt ud”, udtaler Robin Page, designchefhos Volvo Cars. ”Den har XC40’s personlighed, som viste sig at være attraktiv for mange, men med dens dynamiske udtrykog slanke profil er der mere at komme efter. Det er et virkelig attraktivt produkt for folk, der er på udkig efter en SUV’s praktiske aspekter kombineret med et mere moderne udtryk.

C40 er bygget på samme platform som XC40 og giver samme følelse af styrke og karakter som sin søster, men tilføjer samtidig et atletisk og let udtryk.Denne idé med at gå nye veje med noget velkendt afspejles i individuelle detaljer: Thors Hammer-signaturforlygterne forstærkes med nye pixel-LED-pærer, som automatisk tilpasser sig lysforholdene og tænder og slukker uafhængigt for at optimere lysmønsteret. De lige så karakteristiske lodrette baglygter er nu segmenteret, hvilket viser den tekniske udfordring med at udvide én stor lampe langs taglinjen, samtidig med at der skabes et moderne bud på et klassisk design.

Volvo Cars starter idag produktionen af C40 Recharge

Højt udstyrsniveau

Volvo har reduceret kompleksiteten i produkttilbudet og tilbyder et højt udstyrsniveau. Af udstyr kan nævnes at C40 Recharge leveres med varmepumpe, adaptiv cruise control, pilot assist, BLIS (blind spot information system), elektrisk førersæde, tågelys, pixel teknologi, induktiv oplader, panorama soltag, elektrisk passagersæde, opvarmet rat og sæder både foran og bagved, 360-graders parkeringskamera og premium lydanlæg fra Harman Kardon.

Startprisen på C40 Recharge er 459.080,- og kan bestilles online på www.volvocars.dk

Privatleasing starter fra 4895,-

Beskatningsprisen på en C40 er 432.000,-

De første biler vil blive leveret i første kvartal af 2022.

Specifikationer

Ligesom XC40 Recharge Twin, har C40 Recharge to motorer, en foran og en bag, og kommer med AWD (firehjulstræk) . De to elmotorer giver en samlet effekt på 408 hestekræfter og et moment på 660 Nm. Bilen går fra 0 – 100 på 4,9 sekunder. Topfarten er som i alle nye Volvo-modeller begrænset til 180 km/t af sikkerhedsmæssige hensyn.

Batteriet i C40 Recharge er på 78kWh med en estimeret rækkevidde på 420 kilometer baseret på WLTP normen. C40 Recharge kommer med mulighed for AC-lading op til 11kW og DC-lading op til 150kW. Det bliver muligt at bestille C40 Recharge med anhængertræk. Den tilladte trækvægt er på 1800 kilo.

Ligesom XC40 Recharge kommer C40 Recharge med et af de bedste infotainmentsystemer på markedet, udviklet i fællesskab med Google og baseret på Android -operativsystemet. Det giver forbrugere indbyggede Google-apps og -tjenester, f.eks. Google Assistant, Google Maps og Google Play.

C40 Recharge er designet til at modtage softwareopdateringer over the air, hvilket betyder at bilen kun bliver bedre med tiden.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>