WithSecure valgt som CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation’s strategiske cybersikkerhedspartner
Hjem SIKKERHED WithSecure har valgt som CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation’s strategiske cybersikkerhedspartner

WithSecure har valgt som CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation’s strategiske cybersikkerhedspartner

Af Redaktionen

WithSecure, tidligere F-Secure Business, skal samarbejde med CMI for at fremme anvendelsen af digitale teknologier som et redskab til at løse konflikter.

Digitale teknologier bliver stadig vigtigere for at skabe og bevare fred. F.eks. kan konfliktmæglere anvende dem før en forhandling til få bedre overblik over underliggende konflikter, eller samle konfliktparter i et inkluderende og sikkert medie, hvor de kan mødes på lige vilkår.

WithSecure valgt som CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation’s strategiske cybersikkerhedspartnerDermed kan digitale værktøjer bidrage til processer, der leder til vedvarende fred. Omvendt kan konfliktparter dog også benytte mange af de samme teknologier til at angribe hinanden, sprede hadefulde beskeder og misinformation samt deltage i andre aktiviteter, der underminerer folks sikkerhed.

Med det nye samarbejde er det WithSecure og CMI’s mål at øge opmærksomheden på den vigtige rolle, teknologi kan spille i fredsforhandlinger.

“Som en europæisk pioner i kampen for at sikre digitale miljøer, ved vi bedre end nogen anden, hvordan fjender kan bruge digitale teknologier til at skade hinanden. Omvendt ved vi også, at teknologier giver os værdifulde muligheder for at mødes, samarbejde og kommunikere, så vi kan løse uenigheder og fremme forståelsen af hinanden. CMI’s arbejde på dette område har aldrig været vigtigere end nu, og jeg er glad for, at WithSecure kan understøtte dette arbejde,” siger Juhani Hintikka, CEO hos WithSecure.

I over 20 år har CMI arbejdet med at forebygge og løse globale konflikter gennem konfliktmægling og dialog. Til trods for at CMI siden 2004 har benyttet forskellige teknologier, var det først i 2020, at de gjorde det til en prioritet og iværksatte deres digitale projekt for fredsskabelse.

De to organisationer har udvalgt tre prioriteter, der udgør rygraden i samarbejdet:

  • Støtte konfliktmæglere med uddannelse og de rette ressourcer for bedre at beskytte feltarbejde mod cyberangreb
  • Udvidelse af konfliktmæglernes pligt til at beskytte deres personale mod fysisk skade til også at omfatte sikring af personlige oplysninger fra udsatte parter
  • Støtte til konfliktmæglere med ekspertise om den rolle, cybertrusler spiller i konflikter, og hvordan de kan håndtere disse trusler

Ifølge CMI’s administrerende direktør Janne Taalas er samarbejdet med virksomheder som WithSecure afgørende for CMI’s fremtidige arbejde.

“CMI har årtiers erfaring med at forebygge og løse konflikter over hele verden. Cyber-områdets voksende betydning er ubestridelig. Derfor har vi brug for partnere som WithSecure for at sikre, at vi som fredsskabende organisation er i stand til at reagere på de udfordringer, brugen af digitale teknologier medfører. Men i lige så stor grad også for at udnytte de muligheder, disse teknologier giver i forhold til fredsskabelse. Fremtidens fredsskabelse beror på korrekt håndtering af digitale teknologier”, udtaler han.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>