1.675.000 kr. for ekstremt sjældent Rolex-ur

Et hammerslag over en helt særlig model overraskede både specialister og budgivere, da Bruun Rasmussen tirsdag aften satte eksklusive ure under hammeren på en Traditionel Auktion i Bredgade 33.

1.675.000 kr. for ekstremt sjældent Rolex-ur 1Hammerslaget på svimlende 1,675 mio. kr. faldt over et Rolex Oyster Cosmograph ref. 6263 af 18 kt. guld – en pris, som dermed gør uret til det næstdyreste armbåndsur solgt på auktion i Danmark.

“Vi er meget tilfredse med resultatet. Uret er endu et pragteksempel på, at det er den gode historie og det gode håndværk, der sælger. Sjældenheden og det faktum, at uret aldrig tidligere har været udbudt på auktion, tiltrak budgivere fra hele verden, og det afspejler sig også i det endelige hammerslag. Det er godt at se, at interessen for at investere i ure fortsat er høj i denne tid,” siger Vilhelm Islandi Bramsen, leder af afdelingen for armbåndsure hos Bruun Rasmussen, om uret, der var vurderet til 600.000-800.000 kr. på auktionen.

Mens mange urentusiaster og samlere er bekendt med de tidlige Oyster Cosmograph-varianter, så er dette eksempel på en ref. 6263 af 18 kt. guld en absolut sjældenhed. Ref. 6263 blev lanceret i 1970 og er udstyret med det mekaniske kronografværk 727. Ser man nærmere efter, har dette eksemplar ikke teksten “Superlativ Chronometer Officially Certified” på skiven, idet de meget tidlige varianter af ref. 6263 ikke blev certificeret af COSC.

Uret er desuden udstyret med de tidlige ”millerighe”-skrueknapper og korrekt kransindlæg, hvilket sender lige netop dette ur op i den absolutte top, hvad angår vintage Rolex-ure. Uret har aldrig tidligere været udbudt på auktion, da det kommer fra familien til den oprindelige danske ejer.

Coolness-faktor fra fransk filmstjerne

Aftenens auktion bød på flere flotte hammerslag over Rolex’ eftertragtede varianter – heriblandt et Oyster Cosmograph ”L’Animal” ref. 6263, som gik for 370.000 kr.

Armbåndsure fra Rolex har sjældent haft problemer med at fremstå stilsikre, men netop denne model af stål fik alligevel tilføjet en ekstra dosis coolness-faktor, da den franske skuespiller Jean-Paul Belmondo (f. 1933) kastede sin kærlighed på det. Belmondo blev berømt som en af de centrale skuespillere i den franske nybølge med film som “Á Bout de Souffle”. Han er også en kendt Rolex-entusiast og kan ses iført sin ref. 6263 med sort skive i to film, bl.a. “L’Animal” fra 1977. Den originale ref. 6263, som Jean-Paul Belmondo selv bar, blev bortauktioneret af sønnen Paul Belmondo i 2013, hvilket kun har gjort modellen mere eftertragtet og interessant for samlere.

Danmarksrekord sat af Bruun Rasmussen i 2018

Bruun Rasmussen er indehavere af den nuværende prisrekord for et armbåndsur solgt på auktion i Danmark. Hammerslaget på hele 1,7 mio. kr. faldt i maj 2018 over et Rolex Daytona Cosmograph fra 1964-65. Uret har fået sit kaldenavn, “Paul Newman”, efter den amerikanske skuespiller og filantrop, der bar selv samme model om sit håndled – og det har siden opnået kultstatus blandt samlere verden over.