5G vil skabe flere forretningsmuligheder – men også øge energiforbruget

5G er den mest komplicerede og betydelige opgradering telekommunikationsindustrien nogensinde har stået overfor.

5G vil skabe flere forretningsmuligheder - men også øge energiforbruget 1Heldigvis har branchen realiseret omfanget og identificeret behovet for effektivt at håndtere stadig mere distribuerede netværk og derved mindske effekten af ​​højere energiomkostninger. Det skriver Karsten Winther, VP Sales-EMEA hos Vertiv.

I en ny rapport fra Vertiv har flere hundrede teleselskaber berettet om deres håb og mulige bekymringer for den kommende 5G-ekspansion. De fleste er positive over for fremtidige forretningsmuligheder, men er også bekymrede over, at energiforbruget vil stige.

Tolv procent af verdens største teleoperatører forventer at udrulle 5G-tjenester allerede  i år. Yderligere 86 procent forventer at levere 5G-tjenester inden 2021.

Det viser en ny rapport, hvor Vertiv har bedt hundrede globale beslutningstagere inden for telekommunikation om at besvare spørgsmål om 5G udvikling, edge-strategier og fremtidige planer.

Idet netværk fortsætter med at udvikle sig og dækningen bliver udvidet, bliver 5G en vigtig facilitator for nye såkaldte “edge use cases”, der kræver høj båndbredde. Eksempler på dette omfatter dataoverførsler med lav latency, såsom virtuel virkelighed og augmented reality, digital sundhedspleje og smarte boliger, bygninger, fabrikker og byer.

Undersøgelsen har også bedt respondenterne om at identificere deres planer for at håndtere energiproblemerne i dag og fem år i fremtiden, når store dele af netværket skal understøtte 5G.

94 procent af deltagerne forventer at se et øget energiforbrug i netværket. Men der er flere mulige måder at løse problemet på.

At reducere konverteringerne fra vekselstrøm (AC) til jævnstrøm (DC) fortsætter med at være et fokusområde for mange, 79 procent af deltagerne i undersøgelsen siger, at de allerede arbejder på problemet i dag. 85 procent siger, at transformationen vil være i fokus om fem år.

Nye køleteknologier vil også stige betydeligt i løbet af de næste fem år. I øjeblikket anvendes køleteknologiprocesser kun af 43 procent af teleselskaberne over hele verden, en figur, der forventes at stige til 73 procent om fem år.

Opgraderinger fra VRLA-batterier til lithium-ion-batterier viser også en betydelig vækst. I øjeblikket opgraderer 66 procent af teleselskaberne deres batterier. Fem år fra i dag er dette tal anslået at være steget til 81 procent.

Mens teleoperatører ser mulighederne 5G tilbyder, har de også identificeret udfordringerne og har taget dem på sig. Det er positivt, at nyskabende, energieffektiv netværksinfrastruktur vil spille en vigtig rolle når 5G skal have mulighed for at realisere sit potentiale.