Nyt samarbejde I Region Hovedstaden vil undersøge om selvmordsadfærd kan forebygges med kunstig intelligens
Hjem AI Nyt samarbejde I Region Hovedstaden vil undersøge om selvmordsadfærd kan forebygges med kunstig intelligens

Nyt samarbejde I Region Hovedstaden vil undersøge om selvmordsadfærd kan forebygges med kunstig intelligens

Af Redaktionen

Nyt samarbejde vil undersøge om selvmordsadfærd kan forebygges med kunstig intelligens.

Nyt samarbejde I Region Hovedstaden vil undersøge om selvmordsadfærd kan forebygges med kunstig intelligens

Når en borger ringer 112 eller 1813 med en akut psykiatrisk problemstilling, kan det være afgørende hurtigt at identificere, om borgeren er i forhøjet risiko for at begå selvmord

. Jo hurtigere dette kan identificeres, jo større er chancen for at forebygge, at personen begår selvmord eller skader sig selv alvorligt.

Et nyt samarbejde mellem Corti, Akutberedskabet i Region Hovedstaden og Psykiatrisk Center København under Region Hovedstadens Psykiatri ønsker at undersøge, om det via kunstig intelligens er muligt at udvikle en algoritme, der kan identificere, om en borger er i forhøjet risiko for at begå selvmord. Konkret er hensigten at undersøge, om talegenkendelse kan assistere sygeplejersker og lægers vurdering af, om en borger med psykisk sygdom og uklare symptomer, der ringer 1813, er selvmordstruet.

Corti har sagt ja til at gøre en indsats for at skabe en løsning med kunstig intelligens på området, mens professor og forskningsleder på Københavns Universitet og Psykiatrisk Center København, Michael Eriksen Benros, har indvilliget i at forske i en innovativ løsning på området.

“Hos Corti er vi ekstremt stolte af at støtte Professor Michael Eriksen Benros og hans team hos Psykiatrisk Center København. Michael er en af de mest ambitiøse forskere og klinikere indenfor det psykiatriske område og vi har en unik mulighed i Hovedstaden for at gøre vores behandling af patienter med psykiatriske lidelser endnu bedre ved brug af Big Data, særligt hvis vi omfavner nye teknologier som kunstig intelligens, ganske som Michael og hans team gør,” siger Andreas Cleve, CEO for Corti AI og suppleres af Michael Eriksen Benros:

“Analyserne af taledata og data fra patientjournaler som er muligt ud fra de tilgængelige data ved Region Hovedstadens Akuttelefoner, vil kunne være med til at forbedre den nuværende behandling samt give ny indsigt i de psykiatriske lidelser og behandlingen deraf ved brug af nye teknologier som kunstig intelligens til bearbejdning af de tilgængelige Big Data,” siger professor og forskningsleder, Michael Eriksen Benros.

Corti har i Danmark et kontinuerligt samarbejde med de regionale vagtcentraler i Region Hovedstaden og Region Nordjylland, hvor den kunstige intelligens har vist at kunne hjælpe personalet med at detektere patienter med hjertestop, når der ringes 112. Region Hovedstadens Akutberedskab vandt den offentlige digitaliseringspris 2020 inden for innovation med deres anvendelse af kunstig Intelligens til netop detektering af hjertestop. Det er Akutberedskabet der skal levere data til det eventuelle nye forskningsforsøg, som vil undersøge om det også er muligt at detektere selvmordstruede borgere.

“Vi er som offentligt sundhedsvæsen forpligtet til at anvende de mange data som sundhedsvæsenet har sammen med en ny teknologi som kunstig intelligens. Vi kan i et offentlig-privat samarbejde blive førende og vi skal gøre det for hjælpe patienterne bedre og hurtigere,” siger direktør i Region Hovedstadens Akutberedskab, Freddy Lippert og suppleres af vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri, Anne Hertz.

”På sigt håber psykiatrien også at kunne få gavn af data, som vil kunne understøtte diagnosticering og monitorering af psykiatriske lidelser”, siger Anne Hertz og slutter:

”Vi ser store fremtidige perspektiver i forhold til at anvende kunstig intelligens til at tilbyde endnu bedre behandling til borgere med psykiske lidelser. Vi glæder os over samarbejdet, som er med til at vise vejen for flere nye spændende initiativer”.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>